Audioport: Slováci a Česi dnes i v minulosti

Audioport: Slováci a Česi dnes i v minulosti

V rámci projektu Audioport, dlhodobej spolupráce slovenského Rádia_FM a českého Rádia Wave, sme na jar minulého roka diskutovali o rozdelení Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky v roku 1992.

Z brnianskej Vily Tugendhat sme vám sprostredkovali trojhodinovú diskusiu plnú zaujímavých vyjadrení. Postarali sa o ňu politici Petr Pithart a František Mikloško, novinári  Martin Šimečka, Radko Kubičko a Lukáš Fila, hudobník NobodyListen, poetka Mirka Ábelová, spisovateľ Marek Šindelka a výtvarníci Kateřina Šedá a Erik Šille.

S klavírnym sprievodom zaspievali speváčky Never Sol a Katarína Máliková.

Záznam diskusie z minuloročného vydania Audioportu si môžete vypočuť tu:

Audioport - Vila Tugendhat Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na spoločné témy týkajúce sa histórie oboch krajín s prepojením na mladú generáciu Slovákov a Čechov si posvietime aj počas najbližšieho Audioportu. Jeho jesenné vydanie vám sprostredkujeme už 30. októbra, v deň, kedy si aj v našom vysielaní pripomenieme 100. výročie prijatia Deklarácie slovenského národa a zároveň vznik prvej Československej republiky. Okrem toho si tiež priblížime ostatné významné tzv. osmičkové roky a udalosti, ktoré sa počas nich v rámci Česka a Slovenska udiali.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame