Májový demovnicový koncert v KC Dunaj

Májový demovnicový koncert v KC Dunaj

V KC Dunaj vystúpia už v stredu 23. mája Ditch The Fridge, Don´t trust Butterflies, Ironic Modern World a Bufet.

V poradí druhý demovnicový koncert tohto roku sa bude odohrávať v nových priestoroch. Novú éru začíname v spolupráci s bratislavským KC Dunaj.

Na prvom spoločnom koncerte sa môžete tešiť na štyri kapely s čisto mužským obsadením z rôznych častí Slovenska. Zahrajú žilinskí Ditch the Fridge, BUFET z Prievidze, Ironic Modern World z Topoľčian a bratislavskí Don't Trust Butterflies.

Príďte sa pozrieť na tie najzaujímavejšie demovnicové objavy posledného obdobia. O afterparty sa postará DJ Bobsan. Vidíme sa už v stredu 23. mája v KC Dunaj. Začíname o 20:00, vstup je voľný.

DitchTheFridge.jpg

Žilinská skupina DITCH THE FRIDGE vznikla pôvodne ako duo gitaristu a speváka Mareka Kuchtera a bubeníka Petra Kurillu v roku 2016. Neskôr sa táto dvojica rozšírila na päťčlennú kapelu (pribudli basgitarista Matej Vrábeľ, gitarista Roman Levčík a klávesák Tomáš Urík). Zhutnila svoj zvuk a dáva si záležať na tom, aby každá skladba mala charakteristický groove. Meno Ditch the Fridge vraj nie je náhodné. Zakladateľ projektu Marek Kuchter skutočne žije už roky bez chladničky. Chladnička je podľa jeho slov zároveň symbolom pre zmrazené pocity, zviazanosť, strach. Jej odhodením a symbolickým roztápaním vecí autor ide proti zažitému, proti konvenciám a tak trocha aj proti systému. Plnohodnotný band však naďalej nezaprie svoje pesničkárske korene, ktoré počuť najmä vo veľmi osobnej a nekompromisnej lyrike. Špecifikom Ditche the Fridge je, že každý koncert je unikátom. Zoskupenie totiž takmer vždy predstaví novú skladbu, poprípade už existujúcu pesničku preoblečie do nečakaného aranžmánu. Ditch the Fridge momentálne pracujú na EP s pracovným názvom Actress, ktorého nahrávanie bude predbežne ukončené koncom leta 2018.


bufet 01.jpg

Kapela BUFET vznikla na jeseň roku 2016 a odvtedy hráva v zostave Ján Hurtík (gitara, spev), Martin Bakyta (basgitara), Viktor Gabaj (bicie). Za štyri roky svojho pôsobenia stihli BUFET odohrať niekoľko desiatok koncertov, menších festivalov a eventov, zatiaľ prevažne v Bratislave a blízkom okolí. „Štýlovo by sa náš BUFET dal asi najpriliehavejšie označiť ako alternatívny rock, nech už to znamená čokoľvek," približujú svoju tvorbu. Momentálne sa pripravujú na koncerty v rámci letnej festivalovej sezóny. V lete by chceli v štúdiu nahrať nový materiál, ktorý by radi vypustili do sveta na jeseň tohto roku v digitálnej alebo fyzickej forme. Aktuálne má kapela nový kreslený videoklip k piesni „Odkaz na dverách" (https://bit.ly/2Kkq6JC). Bufet zaujali v Demovnici_FM so skladbou „Tak ako naozaj". Príďte sa pozrieť, ako bude znieť naživo, na ich koncert v KC Dunaj.


Don´t trust butterflies.jpg

Kapela DON´T TRUST BUTTERFLIES je zložená zo štyroch sedemnásťročných chalanov z Bratislavy. Svoje emócie a nevypovedané vety vraj vyjadrujú prostredníctvom hudby. Na začiatku ich príbehu v roku 2016 bola garáž, kde zazneli prvé tóny gitary, basy a spevu. Ich singel „Colors" má na Youtube kanáli takmer 14 000 pozretí. V najbližšej dobe plánuje kapela zverejniť videoklip k skladbe „Eyes”. Jej debutové EP by malo vyjsť najbližších mesiacoch.


Ironic Modern World.jpg

IRONIC MODERN WORLD vznikol ako projekt Ota Paluša, ktorý už v minulosti pôsobil ako bubeník v kapele Fishing Strip. Zložil a nahral všetky nástroje a spevy, napísal texty a strihol videoklip (točený na Kanárskych Ostrovoch) k debutovému singlu, ktorý vyšiel v septembri 2017. Ako tvrdí, „rokenrol musí byť naživo", a tak začal zháňať členov do kapely. Prvá formácia vznikla na jeho ceste Európou v Británii. Nakoľko cestoval ďalej, skupina sa rozpadla a na Slovensku vznikla druhá podoba kapely, ktorej členmi sú v súčasnosti aj Pavel Valach (basgitara, spev) a Martin Laluch (bicie). Kapela sa nerada škatuľkuje žánrom, ale k lepšej predstave sa predstavuje ako „indie-rocknrollová kapela s prvkami britskej a surférskej hudby". Momentálne kapela disponuje jedným EP so štyrmi piesňami. Plánuje nahrávanie singlu s videoklipom, neskôr aj celý album, keďže je vraj nápadov plno. Ironic Modern World odkazujú, že naživo sú ich vystúpenia energické a hlučné, takže si ich nenechajte ujsť.

 

BOBSAN (Marek Bohunický) je nekorunovaný kráľ bratislavských hipsterov, mixuje produkovanie vlastných tanečných beatov s pitím remeselných pív a s jazdením na furtšľape do Vrakune.
Na párty sa ako DJ baví sám veľmi dobre a neúnavne mieša jednu skladbu za druhou s využitím všetkých svetielkujúcich DJských pomôcok. Aktuálne vydal s Miriam Halamičkovou temnejšiu spomienkovú skladbu Topole, pre DJa Ricki Fitza, ktorá je v hitparáde Radia_FM Osmička. Skladbu nájdete tu.

Event: https://www.facebook.com/events/1807756396193566/

Regina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame