AUDIOPORT: Spoločné varenie a vysielanie Rádia_FM a Radia Wave

AUDIOPORT: Spoločné varenie a vysielanie Rádia_FM a Radia Wave

Rádio_FM a Radio Wave sa na jesennom Audioporte spoja v kuchyni. Témou a hlavnou ingredienciou ich spoločného živého vysielania bude národné jedlo. A neostane len pri slovách. Moderátori Galager z Rádia_FM a Bára Šichanová z Radia Wave budú spoločne so svojimi hosťami variť, ochutnávať a diskutovať výlučne o gastronómii. Už v utorok 17. októbra môžete byť pri tom. Audioport sa bude konať v priestoroch bratislavského Urban Houseu na Laurinskej ulici. Začíname o 18:00. Po 20:00 sa môžete tešiť na koncert českého víťaza projektu Czeching – Lazer Viking a na domácich Fresh Out Of The Bus.

audioport.jpg

Téma národnej kuchyne sa bude ozývať celodenným vysielaním Rádia_FM. Rozprávať sa budeme o vegánstve s aktivistom a zakladateľom OZ Vegánske hody Martinom Smrekom, o tradičných českých a slovenských jedlách pripravených bez mäsa s Barborou Drahovskou. Spomenieme aj kuriozity z národných kuchýň. 

Audioport sa pre verejnosť začína o 18:00, vstup je voľný. Moderátori Galager (Rádio_FM) a Bára Šichanová (Radio Wave) privítajú v Urban House šéfkuchára nóbl reštaurácie z hotela Carlton Jozefa Risku, ambasádorku Food Revolution a zakladateľku Jem iné Janicu Lacovú aj foodstylistu Mira Kubečku.


Počas celého Audioportu budeme variť. Naživo pred vašimi očami budú vznikať dve hlavné jedlá, ktoré pripravia za slovenský tím moderátori Rádia_FM Olja Triaška Stefanovič a Ludwig Bagin a za český tím kuchár a autor rubriky Ve vlastní štávě Michal Hromas. Ochutnávať budeme jedlo spolu s poslucháčmi v priamom prenose. Hudobné jednohubky počas moderovaných diskusných blokov bude tvoriť špeciálny playlist, vytvorený hudobným dramaturgom Rádia_FM Danielom Balážom.


Večer tradične vyvrcholí koncertami, a to o 20:00. Českú scénu zastúpi Lazer Viking a slovenskú Fresh Out Of The Bus. Vychutnajte si Audioport vo vysielaní Rádia_FM alebo príďte do bratislavského Urban Houseu osobne. Vstup je voľný.

Audioport je vzájomný audio import/export slovenskej a českej progresívnej, nielen hudobnej scény. Koncerty súčasných slovenských a českých kapiel a interpretov sa pod hlavičkou projektu Audioport konajú dvakrát ročne – striedavo v Prahe a v Bratislave. Projekt je výsledkom dlhodobej spolupráce medzi RTVS a Českým rozhlasom. O hudobnú dramaturgiu koncertov sa starajú Rádio_FM a Radio Wave.

Audioport sa premiérovo konal v máji 2012. Od prvého spoločného vysielania sa na slovensko-českých pódiách vystriedalo už približne deväť kapiel, medzi nimi napríklad Jelly Belly, Fiordmoss, Kittchen, Katarzia, Fallgrapp, Deaths, Tante Elze a Martin Burlas, Cincinaty, PzH, Nvmeri či Katarína Máliková.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame