Jazz, pop-funk, psychobilly a hip-hop na jarnom demovnicovom koncerte

Jazz, pop-funk, psychobilly a hip-hop na jarnom demovnicovom koncerte

Predstavia sa Jay Delver, Headmovers, New Village Gang a Tusté baletky.

Projekt Demovnica_FM hlási jarnú úrodu v podobe štyroch nových kapiel, ktoré stoja za vypočutie/pozretie. V stredu 19. apríla sa naživo predstavia na pódiu v bratislavskom Nu Spirit Clube Jay Delver, Headmovers, New Village Gang a Tusté Baletky. Vstup na koncerty je voľný. Akcia sa začína o 20:00.

Jay Delver

Jay_Delver.jpg

Mladá česko-slovenská formácia vystupujúca pod menom Jay Delver predstaví svoj farebný mix funku, popu a jazzu. Tento kvintet z Brna vydal takmer po roku a pol od svojho prvého trojskladbového EP 2015 nový singel zvaný 6th Avenue Groove. „Svieži klavírny riff, lyrický songwriting 70. rokov, rytmické beaty, groovujúca basgitara, jemná, no zároveň rázna sólová gitara, melodický saxofón, prepracované vokály,“ takto popísali svoju novú skladbu členovia kapely. Príbeh skladby sleduje osud mladého chudobného tanečníka, ktorý napriek nevôli svojich rodičov, ktorí ho tlačia do štúdia a do práce, chodí počas voľných večerov tancovať na 6th Avenue. „Skladba je o tom, ako má každý z nás nejaký sen, ktorý si chceme plniť. Rodičia predstavujú v príbehu akýsi nátlak spoločnosti, zatiaľ čo 6th Avenue je práve onen priestor, kde žijeme bez starostí, plníme si svoje sny a robíme to, v čom sme dobrí,“ poznamenali chalani z Jay Delver. Kapela aktuálne koncertuje v Česku a na Slovensku, pripravuje sa na hrania na viacerých letných festivaloch a finišuje s prípravou materiálu na debutové CD.


Headmovers

Headmovers2.jpg

Headmovers spájajú vo svojej hudbe jazz, funk, r´n´b a soul. Hrajú v zložení Dominika Zdražilová (spev), Tomáš Regina (klávesy), Andrej Krippel (gitara, spev), David Sasai (basgitara) a Filip Regina (bicie). „Naším cieľom je predovšetkým dokázať ľudí uvoľniť hudbou,“ vyjadrili sa. Kapela sa začala formovať v júli 2014 a v novembri sa ako novovzniknutý projekt zúčastnila na prestížnej súťaži Nové tváre slovenského jazzu, kde bola odmenená cenou odbornej poroty.

Po súťaži sa kapela zamerala na živé vystúpenia, ktoré majú podľa jej slov len pozitívne ohlasy. Vôbec prvý verejný koncert odohrala v bratislavskom Cue-Bare. Koniec roka 2015 úspešne zakončila koncertom v RTVS v rámci 18-dňového festivalu Vianočné trhy POD PYRAMÍDOU. V januári 2017 vydali svoje debutové CD s názvom Move Ahead, ktoré im produkoval Eugen Vizváry.


Tusté baletky

Tusté baletky 1.jpg

Šesťčlennú zostavu Tusté baletky tvoria Professor Peters (bicie), Sergio Bajez (basgitara), Branislav Inžinier (gitara, vokál), Ivan Kostra (rap), Jeronimó Corrida (trúbka, vokály) a Maurício Santos (saxofón). „Formácia s gumenými bicími, požičanou basou, predanou gitarou a vlastným mikrofónom spája rap s rockom, latinom, cirkusom a zásadne debilným spevom. Je to hudba, ktorá napriek tematickému hnusu a vulgarizmom prináša otvorenú myseľ, reálne názory, nereálne predstavy a predovšetkým zábavu pre všetkých, od hmyzu po ľudí,“ takto vtipne popisujú svoju kapelu jej členovia. Tlusté tabletky sú na scéne od leta 2013. Nedávno nahrali prvé dve skladby z pripravovaného albumu, hymnická folk-funková skladba Mesto snú sa čoskoro dočká aj videoklipu. Samotný album vyjde až budúci rok, čakanie naň však spríjemní minimálne jeden ďalší singel. Svoju koncertnú šou nazvali „Kabaret podivných tancú“. Obsahuje horúce tanečné rytmy, klasické hip-hopové beaty, chytľavú melodickú basu podporenú temperamentnou rytmickou gitarou, strhujúce texty prezentované vo forme rapu. Dychová sekcia dodáva podľa ich slov zvuku punc zábavnej pohrebnej kapely európskeho formátu.


New Village Gang

New Village Gang.jpg

Trojica z Novej Dedinky pri Senci hrá zmes psychobilly, rock´n´rollu a punk-rocku. Kapela vznikla začiatkom roku 2009, na začiatku tvorila najmä covery rockabilly skladieb. V súčasnosti ju tvoria súrodenci Laco (gitara/spev) a Andy (kontrabass/spev), tempo na bicie udáva Maťo. Hrajú autorské psychabilly piesne. Na konte majú CD Bloody Valentine a singel Lonesome Rider. „Aktuálne dokončujeme materiál na nový album, ktorý by sme chceli ešte v tomto roku nahrať, okrem toho sa snažíme čím viac hrať a dostať sa čo najviac do povedomia ľudí,“ prezradili o svojich plánoch.


Regina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame