Jednou ranou na Sziget 2017

Jednou ranou na Sziget 2017

Papyllon či Dave Brannigan – ktorá z kapiel zahrá na Szigete?

Organizátori festivalu Sziget dajú opäť šancu jednej mladej slovenskej kapele zahrať si na jednom z najväčších európskych festivalov. Či to bude kapela DAVE BRANNIGAN zo Žiliny alebo prešovský PAPYLLON, sa rozhodne v hudobnom súboji posledný aprílový utorok. Súťaž Jednou ranou na Sziget, ktorej partnerom je Rádio_FM, sa bude konať v utorok 25. apríla o 20:00 v budove Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Koncerty budú naživo vysielané aj v Rádiu_FM. Víťaz súťaže, ktorého určia návštevníci a poslucháči koncertu v hlasovaní, si zahrá na 25. ročníku Sziget festivalu v Budapešti, od 9. do 16. augusta. Vstup na koncerty je voľný, navyše, jeden z hlasujúcich vyhrá permanentku na festival.

Papyllon tvoria štyria kamaráti z Prešova, ktorých dala dokopy hudba a spoločná vízia. „Vznikli sme v roku 2012, no stále máme pocit, že sme ešte ani poriadne nezačali,” hovoria. Majú za sebou EP s názvom Sink or Swim, ktoré vydali v roku 2015. Nájdete na ňom single Waves a Harmful, ku ktorým vznikli videoklipy a ktoré odpálili na festivaloch, ako sú Grape, Rock for People alebo poľský Off Camera Festival. Niekedy na prelome leta/jesene 2016 začali dávať dokopy nápady na prvý album. Chceli k tomu pristupovať inak ako pri nahrávaní EP, takže štúdio vymenili za skúšobňu a všetko od samotného nahrávania až po mix si robia sami. „Naším cieľom je hrať na koncertoch a festivaloch, kde nevidno koniec davu, dať ľudom kus seba a pri tom všetkom si ponechať čistú hlavu,” vyjadrili sa.


Dave Brannigan je štvorčlenná gitarová skupina, ktorá vznikla v Žiline na jeseň 2012. V tomto roku nahrala prvý singel Old Fashion Show a začala prezentovať svoju tvorbu v kluboch. Tú ovplyvňuje prevažne gitarová hudba – rock'n'roll, indie rock a podobné žánre. Chalani sa zúčastnili na súťaži Queen of the Rock v Púchove, kde zvíťazili a získali nahrávanie skladby v LVGNC studio. Tento singel s názvom Moon Acacia (mesačný agát) ich úspešne prezentoval v Demovnici_FM a vybojoval im účasť na demovnicových koncertoch, na čo nadväzovala aj nominácia v Radio_Head Awards 2016 v kategórii Objav roka. Ďalšia výhra v súťaži Show Us Your Music im priniesla možnosť nahrať ďalšie single Phony Crown a Golden Mine. Momentálne dokončujú debutový album Young Creatures, ktorý pokrstia v máji.


V programe 25. ročníka je už aj slovenská kapela. Je ňou duo Kinsfolk. Medzi hviezdy tohtoročného Szigetu patria P!nk, Kasabian, Jamie Cullum, PJ Harvey, alt-J, Interpol, Wiz Khalifa, Major Lazer a mnohí ďalší. Kompletný program a informácie o festivale nájdete na webe www.szigetfestival.sk.

Sziget_súťaž cover.png

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame