Kultový album_FM: Blur – Think Tank

Kultový album_FM: Blur – Think Tank

Siedmy album Blur vyšiel pred dvadsiatimi rokmi, 5.mája 2003. Think Tank si pripomenieme v rubrike Kultový album.

Kultový album_FM: Blur – Think Tank Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už na predošlom albume 13 Blur makali na tom, aby sa zbavili britpopovej nálepky. Na Think Tank ukazujú, že sú kapela, čo neobsedí na jednom mieste a potrebuje neustále skúšať niečo nové. Počas jej nahrávania od nich odišiel Graham Coxon. Napodiv to ale nedopadlo zle - Blur prišli s novým zvukom aj novými pracovnými metódami.


Na Think Tank počuť veľa nápadov, elektronických zvukov, úletov na nezvyčajných nástrojoch, aj hosťujúcich producentov ako Fatboy Slim.

Album sa nesie v duchu politických a vojenských konfliktov tých čias, na úspechu Gorillaz, aj jeho nahrávaním v Maroku. Toto ale nebolo prvý krát, čo dal Damon Albarn priestor africkým muzikantom.

Aj keď Think Tank je výrazne iný ako ich predošlé albumy, najlepšie momenty prichádzajú, keď Blur ukážu svoju popovú citlivosť.

blur.jpg

Think Tank je nezvyčajná, ale stále pop music. V diskografii Blur je to možno prehliadaný album, ale dôležitý krok ich v umeleckom vývoji, ktorý ukazuje, že Blur sú kapela vážnych milovníkov hudby, a nie niekto, kto chce potešiť čo najviac ľudí. Na ďalší album The Magic Whip sme museli počkať 12 rokov.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame