Kultový album_FM: My Bloody Valentine – M B V

Kultový album_FM: My Bloody Valentine – M B V

Tretí štúdiový album My Bloody Valentine M B V vyšiel pred desiatimi rokmi, vo februári 2013.

Kultový album_FM: My Bloody Valentine – M B V Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nadviazať na album Loveless z roku 1991 bolo pre MBV veľmi ťažké. Pokračovateľ Loveless na seba viazal obrovské očakávania a roky bol terčom vtipov. Niekoľkokrát ho nahrávali, niekoľkokrát to všetko zahodili, aby sa nakoniec rozpadli. Nakoniec sme sa dočkali - po 22 rokoch.

Ale nič z toho čo sľubovali sa nesplnilo, dokonca ani radikálny odklon od zvuku Loveless. Také niečo sa asi ani nedá preskočiť.


Pri každom ďalšom albume My Bloody Valentine sa len ťažko vyhýba porovnávaniu s Loveless. MBV je aj nie je iný: má komplexnejšie melódie, znie súčasnejšie, a je to stále pop. Repetitívne hypnotický, ale aj zahmlený a rozostrený, ako keď nahádžete do práčky bielizeň všetkých farieb a ona sa premieša.

Kevin Shield tu stále posúva nové možnosti gitarového zvuku. Zvukové steny na MBV sú postavené tak natesno, že cez ne neprenikne nič, a zároveň sa tu dá kochať na drobných detailoch a frekvenciách, ktoré sú dotiahnuté do dokonalosti. Pre ešte lepšie výsledky je dobré počúvať z fyzického nosiča, na kvalitnej aparatúre a poriadne nahlas.

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame