Kultový album_FM: King Geedorah – Take me to your leader

Kultový album_FM: King Geedorah – Take me to your leader

King Geedorah bol pseudonym rapera a producenta MF DOOMa. Jeho album Take me to your leader vyšiel pred dvadsiatimi rokmi, v roku 2003.

Kultový album_FM: King Geedorah – Take me to your leader Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Daniel Dumile sa celý život vyhýbal publicite a hudobnému biznisu. Chvíľu žil na ulici a prešiel si kadečím. Potom si nasadil kovovú masku, a stal sa z neho MF DOOM. Vytvoril si vlastný hip-hopový svet, bol jedno z najdôležitejších mien pre undergroundový rap. Take me to your leader je jeden z jeho najlepších albumov.

MF DOOM mal špecifický flow a komplexné texty, uvažoval ináč než ostatní. Na take me to your leader vystupuje skôr ako producent. Jeho hudobným nástrojom je tu sampler. Rýmovať tentokrát necháva viac spriaznených raperov, než seba.

King Geedorah je fiktívna postava, obrovská trojhlavá jašterica z vesmíru, ktorá sa objavuje vo filmoch s Godzillou ako jej nepriateľ.

DOOM sampluje B-čkové japonské horory a staré funkové a soulové nahrávky. Pomedzi ne veľmi zručne kladie beaty pri ktorých sa dobre kýva hlavou.  Take me to your leader je hocičo, len nie priemerný hip-hopový album.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame