Kultový album_FM: Max Tundra - Mastered by guy at the Exchange

Kultový album_FM: Max Tundra - Mastered by guy at the Exchange

Druhý štúdiový album britského hudobníka menom Max Tundra bol na svoju dobu pomerne prehliadaný album, ktorý znie dnes veľmi súčasne. Mastered by guy at the Exchange vyšiel pred dvadsiatimi rokmi, v septembri 2002.

Kultový album_FM: Max Tudra - Mastered by guy at the Exchange Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Londýnčan Ben Jacobs pôsobí ako človek, ktorý sa vie naplno ponoriť do tvorby, byť svojský a nepozerať sa na to, ako to robia iní. A taká je aj jeho hudba. Mastered by guy at the Exchange je album, ktorý neznel ako nič v čase svojho vydania.

Mastered by guy at the Exchange je experimentálna, v zmysle hravá hudba. Je v nej ohromne veľa nápadov, zvukov,  ktoré sa neustále menia. Je to chaos, je to zábavné a zároveň je to stále pop. Oproti debutu tu začal Max Tundra aj spievať. Podobne ako hudba, aj texty znejú ako prúd vedomia. Celé to pripomína detskú radosť z objavovania.

Sú to podivné, ale krásne zvuky, je to glitch pop, ktorý pracuje so zámernými digitálnymi chybami.

V tom čase to bola nezvyčajná, ťažšie stráviteľná hudba, niekto by povedal šialená. Počúvali ju hudobní nerdi. Tých, ktorí na nej vyrástli, výrazne ovplyvnila. K Mastered by guy at the Exchange sa dnes hlási napríklad AG Cook.

Album dodnes znie ako z budúcnosti.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame