Album týždňa: Nick Murphy and the Program - Take in the Roses

Album týždňa: Nick Murphy and the Program - Take in the Roses

V roku 2021 už jeden album vydal, ale keďže sa počas pandémie nudil, vrátil sa po siedmych rokoch ku svojmu starému projektu a nahral ešte jednu platňu. Vydal ju prakticky v úplnej tichosti, pár dní pred Vianocami, ako poctu žánru americana. Nick Murphy, známy tiež ako Chet Faker.

Album vznikal na hranici s Mexikom, v Sonic Ranch štúdiu v texasskom Tornille pod producentským dohľadom Davea Harringtona z Darkside. A keďže Nick Murphy zmieňuje žáner americana, samozrejme, že piesne musia evokovať prašné cesty a západy slnka. “Táto nahrávka je pre mňa dôležitá z viacerých dôvodov, ale ak by som mal menovať len jeden, bola by to veľká zábava, ktorú sme si užili pri nahrávaní”, hovorí o albume Take in the Roses Nick Murphy.

Nick Murphy si pozval do texasského štúdia kamarátov Nicka Kinseyho, bubeníka Waxahatchee, Jakea Falbyho, s ktorým hrá aj v projekte Chet Faker, basgitaristu Tima Lappina alias Casual Male a štúdiového hráča, gitaristu a klávesistu Tima Mislocka, ktorý svojim ambientným cítením nahrávke dodal, najmä v dvoch inštrumentálkach, nádych filmového mystéria či hudobný zážitok podobný kulise populárnej videohry Red Dead Redemption. Album ako taký je plný hudby, radostného nepredvádzajúceho sa muzicírovania so slušným songcraftingom a sympatickou produkciou. Nie je to album vyložene staromilský, ale netúži sa páčiť tým, ktorí sú presvdčení, že lepšie časy popmusic ako dnes, sme tu ešte nikdy nemali.


Pripravil: Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame