Kultový album: Gotan Project – La Revancha Del Tango

Kultový album: Gotan Project – La Revancha Del Tango

Debutový album francúzskej skupiny Gotan project – La Revancha Del Tango vyšiel pred dvadsiatimi rokmi, v októbri 2001.

Kultový album: Gotan Project - La Revancha Del Tango Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Gotan project na svojom debute prišli s fúziou latinsko-americkej a elektronickej hudby. Ich mix bol taký neodolateľný, že tango sa odrazu zapáčilo aj tým, ktorí k nemu nemali nikdy vzťah.  Producentské trio z Paríža sa spojilo s argentínskymi hudobníkmi a s citom k tradícii dali moderný zvuk dovtedy veľmi konzervatívnemu žánru.

La Revancha del tango je niečo nové, ale zároveň dobre známe. Typický zvuk tanga prináša nástroj bandoneón, sú tu husle a klavír. Na druhej strane chill-outová elektronika, dubové echá a soulful rytmy. Vďaka La revancha del tango sa stal z tanga módny trend. Mnohí sa snažili napodobniť tento zvuk, ale nikomu sa to nepodarilo tak, ako Gotan Project.

La Revancha del tango sa veľmi dobre predával a istý čas bol až obohratý, stala sa z neho hudba do pozadia v kaviarniach, či módnych obchodoch. Okrem Európy bol obľúbený aj v Argentíne, odkiaľ pochádza najznámejší skladateľ tanga – Astor Piazolla. Aj posledná vec na La Revancha del tango je jeho skladba. Nájdeme tu aj prerobenú tému z filmu Posledné tango v Paríži a pieseň od Franka Zappu.



Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame