Kultový album_FM: Missy Elliott – Miss E...So addictive

Kultový album_FM: Missy Elliott – Miss E...So addictive

Miss E... So addictive, tretí štúdiový album americkej raperky Missy Elliott, vyšiel pred dvadsiatimi rokmi, v máji 2001.

Kultový album Miss E... So Addictive Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Missy Eliott začala dobre už na svojom debute a stále sa zlepšovala. Trojka Miss E... So Addictive ju našla vo vrcholnej forme. Missy mala všetko, čo mala vtedajšia raperka mať: sebaistotu, humor a dokázala rôzne pracovať s hlasom, nielen rapovať. Rovnako ako predošlé albumy, aj tento produkoval hviezdny Timbaland. Je to skvelá produkcia, Timbaland vyrobil akési futuristické r´n b a zároveň klubové hity.

Miss E.. So addictive je zvukovo aj textovo prelomový album, ktorý ukázal, že rap, r´n´b a pop sa môžu ľubovoľne miešať a ohýbať. Môžete si s nimi robiť čo chcete, keď viete ako na to. A oni dvaja to vedeli.

Album ukázal cestu novej vlne a takýto zvuk sa na pár rokov stal štandardom rapovej aj popovej produkcie. Na tú dobu to však bol experiment, ktorý pozbieral vplyvy zo všetkých strán. Znie to ako skladačka zložená z tanečnej hudby z rôznych kútov sveta.

Miss E... So addictive je plný nápadov, je tu počuť radosť a potešenie zo štúdiovej práce, na ktorej sa podieľali rovnako Missy aj Timbaland. Miss E... So addictive je veľmi dobre spravený avantgardný mainstream, ktorý obstojí aj po dvadsiatich rokoch.



Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame