Nová hudba: 23. týždeň

Nová hudba: 23. týždeň

Headie One · Fred again – Told (Brian Eno Remix)

Áno, áno, Brian Eno je krstný otec žánru ambient a priekopník elektronickej hudby. Ale čo sa stane, ak mu dajú remixovať hip-hop? Vznikne z toho veľmi netypický tanečný track, o ktorom sa v hudobnom svete hovorí viac než o originále. Hovoríme o piesni Told od predstaviteľov žánru drill - Headie One a Fred Again.


Moby – My Only Love

Moby má 54 rokov a vydáva svoj sedemnásty album. Volá sa All Visible Objects a je v Mobyho štýle - tanečný aj ambientný zároveň. Dôraz je kladený na zvuk klavíra a spomienky na ducha tanečnej hudby minulých čias. V krehkej a emotívnej My Only Love počuť aj éterické vokály - ďalšiu Mobyho špecialitu.


Prospa - Ecstasy (Over & Over)

Blíži sa leto a s ním prichádzajú aj tanečné hity, ktoré by sa za bežných okolností hrávali všade na festivaloch. Medzi ne patrí aj skladba Ecstasy od dvoch mladíkov, ktorí si hovoria Prospa. Ecstasy čerpá z odkazu britskej ravovej kultúry a kto vydrží počúvať až do konca, toho možno poteší aj gitarové sólo ako z osemdesiatych rokov.


Khruangbin - So We Won't Forget

Khruangbin sú funková kapela z amerického Texasu, ovplyvnená hudbou z rôznych končín nášho sveta. Doteraz robili väčšinou inštrumentálnu hudbu, ale po piesni Texas Sun, ktorú sme si hrávali, vsadili na novom albume Mordechai na vokalistov. V piesni So We Won´t Forget spieva ich basgitaristka a je venovaná tým, ktorí nás navždy opustili.


Joe Goddard & Hayden Thorpe - Unknown Song

Joe Goddard z Hot Chip a Hayden Thorpe z bývalých Wild Beasts sa spojili aby zložili chytľavý song s nezabudnuteľným refrénom. S názvom sa však príliš nepotrápili, pieseň sa volá Unknown Song. Spojenie Goddarda a Thorpa je pre tentokrát jednorázové, do kopy ich dala, paradoxne, karanténa.


박혜진 Park Hye Jin - Like this

Ak vás baví počúvať Yaeji, tak skúste aj Park Hye Jin. Mladučká Kórejka monotónne spieva svoje mantry do lo-fi housových podkladov a ukazuje ako efektívne si vystačí len s málom prostriedkov. Okrem K-Popu, čiže kórejského popu, sa začína hovoriť aj o K-house, a práve Park Hye Jin je jeho poprednou predstaviteľkou.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame