Nová hudba_FM: 22. týždeň

Nová hudba_FM: 22. týždeň

Tolstoys – Tempo

Tolstoys vraj kedysi dúfali, že tento svet sa aspoň na chvíľu spomalí. Keď sa nedávno na pár týždňov takmer zastavil, pochopili, že takýto extrémny pokoj im berie energiu. O tomto zložili novú pieseň Tempo. Tá môže neskôr slúžiť ako spomienka na časy, ktoré sú dúfajme už za nami. Vznikla na diaľku, medzi troma štátmi, kvôli uzavretiu hraníc.


něco něco – Chodím sama do tmy

Projekt něco něco je niečo pre fanúšikov hravej češtiny a indie elektro zvuku. Speváčku Alžbětu môžete poznať z Neřvi mi do ucha, Tomáša zase z kapely Pris. Vo svojej hudbe miešajú něco něco zvuk analógových syntetizátorov a gitár. Že to z ich weird popom myslia vážne, svedčí aj názov ich vydavateľstva – Divnosti.


Drť – Puntičkár

Drť je nový konceptuálny projekt, za ktorým stoja Michal Kaščák a saxofonista Miro Tóth. Nový album Puntičkár je venovaný obetiam prenasledovania a útlaku počas komunistického režimu, texty sú prepisom rozhovoru s bývalým šéfom tajnej polície. Z vážnej témy im nakoniec vyliezol zábavný ska-punk, ako v titulnej piesni Puntičkár.


Bulp – Auri

Súrodenecké duo Bulp má po kratšej odmlke na svete nové EP Parvin. Nové veci sú viac rytmické a tanečné, a počuť tu aj vokály v perzskom jazyku. Odtiaľ pochádza aj názov novej EP platne. Hrávame si z nej pieseň Auri.


Zrní – Dneska už na horu nevylezu, není to potřeba

Šiesty album kapely Zrní – Nebeský klid – je opäť udalosťou na českej scéne. Aj vďaka nápaditosti autorov, ale aj producentov Ondřeje Ježka a Jonatána Pastirčáka. Nová pieseň v našom vysielaní sa volá Dneska už na horu nevylezu, není to potřeba, a znie trocha akoby ju zložil Philip Glass, dôležitý predstaviteľ hudobného smeru minimalizmus.


Do Nothing – LeBron James

Do Nothing nie sú len ďalšia britská postpunková kapela. Aspoň tak sa zdajú z piesne LeBron James. Z reakcií britskej hudobnej tlače sa zase zdá, že Do Nothing budú senzácia tejto sezóny, akou boli minulý rok Fontaines D.C. Pieseň LeBron James nie je o tom slávnom basketbalistovi, ale o tých, čo predávajú vstupenky na neexistujúce koncerty.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame