Album týždňa: José James – No Beginning No End 2

Album týždňa: José James – No Beginning No End 2

V poslednom období vyšli dva soulovo ladené albumy, ktoré by mohli stáť za našu pozornosť. Moses Sumney vydal prvých 13 skladieb zo svojho 20-skladbového albumu Grae, pričom posledných 7 skladieb sľubuje vypustiť do mája. Naopak, José James už vydal kompletný album No Beginning No End 2, ktorému sa budeme venovať tento týždeň v Rádiu_FM.

No Beginning No End 2 je pokračovaním jeho albumu z 2013teho – albumu, za ktorý zožal José James nadšené reakcie kritikov aj poslucháčov. Vtedy vyšiel pod legendárnym jazzovým labelom Blue Note a hoci novinka tiež koketuje s jazzom, to, že vychádza pod Universalom, do určitej miery napovie, akú cestu si tentokrát José James zvolil. Nájdeme tu o niečo menej virtuozity, o niečo viac ľahkého popu.

Nový album poteší ľudí, ktorí nehľadajú za každú cenu modernú, zložitú produkciu, dokonca im neprekáža ani známosť melódií alebo jednoduchosť textov. Ak si chce niekto pri hudbe len oddýchnuť, trocha posnívať, môže byť No Beginning No End 2 dobrá voľba. Problém je, ak potrebujete viac.

Ak hľadáte nápaditú hudbu, rozmanitosť zvukov a aranžmánov, prelínanie žánrov  – a José James už dokázal, že na to má  – zrejme budete novinkou sklamaní. No Beginning No End 2 neponúka nič, čo tu predtým nebolo. Práve naopak, miestami znie až prevarene a na prvú. Najviac pritom vyskakujú priamočiare texty, v ktorých je nemožné hľadať a nachádzať. Áno, týkajú sa lásky a volajú sa napr. I Need Your Love alebo I Found Love.

To, čím je No Beginning No End 2 naozaj silný, je José James samotný. Jeho hlas, prejav, charizma. Tú dokáže použiť v pomalých aj rýchlych skladbách a ak ste, navyše, fanúšikmi staršej hudby, budete radi, že aj takáto hudba sa dnes ešte robí. Navyše, na albume sa zjavuje aj niekoľko známych mien, ktoré tiež môžu potešiť fanúšikov soulovej hudby: Aloe Blacc, Ledisi, Laura Mvula. Napokon, môžeme dúfať, že nový album prinavráti Josého Jamesa na Slovensko. Tunajšie publikum si ho celkom obľúbilo, ináč by tu vlani nevystúpil už po tretí raz.

Pripravila: Idaina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame