Sandokan na konci sveta. Utópia podľa Roman Radkovič Collective

Sandokan na konci sveta. Utópia podľa Roman Radkovič Collective

Nezastaviteľný prúd zvukov, nákazlivý entuziazmus a spontánnosť v tej najčistejšej podobe. Aj tak sa dajú v krátkosti charakterizovať koncerty českej formácie Roman Radkovič Collective.

„Odkiaľ prišiel tento Roman Radkovič? Spieva o našej planéte. O všetkom, čo máme na našej planéte tak radi. Dokáže spojiť nespojiteľné. Vo svojich jasnozrivých výjavoch oživuje Sandokana s Marianou, Indiánov, divochov, Titanic, Robina Hooda, žirafy, slony, tigre, Tarzana, opice, krokodíly, vzducholoď, balón, vojakov, autá, autobusy, vlaky, električky, bicykle, diskotéky. Správne sebavedomý hrdina, ktorý vyviedol svoju archu priamo z psychiatrickej liečebne v Tavíkoviciach a prebrázdil s ňou celú našu umierajúcu a miznúcu planétu, aby mohol o svojej ceste podať vyčerpávajúcu správu. Jarmočná púť na konci sveta. Vŕzgajúce kolotoče, zaseknutý flašinet, vychudnuté zvieratá, zhrdzavený Robin Hood,“ napísal o kapele Jakub Juhás zo slovenského vydavateľstva mappa.

Nový fenomén na českej experimentálnej scéne začína objavovať čoraz viac Slovákov a neobišiel ani Rádio_FM. Ako skupinu hodnotí napríklad hudobník a dramatik Ľubo Burgr či študentka VŠMU Katarína Jonisová, ktorá o formácii pripravuje dokumentárny film?

Roman Radkovič Collective Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Skupina Roman Radkovič Collective v týchto dňoch vydáva svoj druhý album Televize. Krstiť ho bude počas koncertov v brnianskom Teréne (12. 3.) a pražskom kultúrnom priestore Punctum (21. 3.).

Pripravila: Vladimíra Gahérová, foto: Dávid Hanko

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame