Kultový album_FM: The Sundays – Reading, Writing and Arithmetics

Kultový album_FM: The Sundays – Reading, Writing and Arithmetics

Debutový album Reading, Writing and Arithmetics dnes už neexistujúcej britskej alternatívnej kapely The Sundays vyšiel pred tridsiatimi rokmi, 15. januára 1990.

Kultový album - The Sundays Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sundays sa dali dokopy počas univerzitných štúdii koncom osemdesiatych rokov a v deväťdesiatych nahrali tri albumy. Ich debut Reading, Writing and Arithmetics  je najsilnejší, na ďalších sa ich šarm nenápadne vytráca.


Sundays mali dobrý štart, ich prvý singel Can´t be sure v roku ´89 vyhral britský indie rebríček a hovorilo sa o ňom ako o singli roka. Očakávania na album boli veľké. A takmer dokonale sa naplnili.

Reading, Writing and Arithmetics je poučený tým najlepším z britskej nezávislej scény, niekde medzi Cocteau twins a The Smiths. Navrstvené zvonivé gitary, netradičné popové melódie, do toho éterické vokály.

Je to ľahký gitarový pop s výrazným vokálom, ale aj kolekcia až neobvykle dobrých piesní s poetickými a literárnymi textami.

Album Reading, Writing and Arithmetic zvukom prezrádza svoju dobu, znie však stále čerstvo a dá sa počúvať aj dnes. Zárukou jeho kvality je, že Sundays po jeho vydaní nahrali session u Johna Peela.

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame