Album týždňa: The Drums - Brutalism

Album týždňa: The Drums - Brutalism

Nový album znie ako keby ho nahrala veľká kapela, opäť však ide o album, ktorý nahral Jonny Pierce sám. S projektom The Drums odchod jeho kolegu Jacoba Grahama neotriasol a už po druhýkrát dokazuje, že aj sám dokáže nahrať album, ktorý stojí za to. Album Brutalism nahral tesne po rozchode a v čase, keď vymenil New York za L.A. "Na albume som začal robiť vtedy, keď som si uvedomil, že je čas venovať sa sebe. Kedy som pochopil, že musím robiť niečo so svojim zdravím - potreboval som sa cítiť dobre fyzicky aj duševne. Chcel som nájsť pokoj a vyrovnanosť. Zistil som, že až chorobne všetko kontrolujem, vďaka čomu som dokázal veci chápať a cítil sa bezpečne," uviedol Jonny Pierce.

Piaty album The Drums znie doteraz najpopovejšie. Nejde však o plytkú, chytľavú nahrávku. Jonny Pierce si dal záležať na tom, aby vytvoril album s odkazom. "V každej jednej skladbe je aj smútok. Zúfalstvo a nádej sú pocity, ktoré dokážu mať k sebe aj blízko. Tak ako aj radosť či smútok. Som jednoducho človek, ktorý aj keď sa teší, tak je zároveň smutný. Myslím si ale, že to jednoducho ľudské. Nebojím sa priznať, že som muž, ktorý má krátko po 30tke, cítim sa osamelo a bojujem s depresiami. Som si istý, že s tým bojuje veľa ľudí a nie je to hanba o tom hovoriť," uviedol k inšpirácii na albume Jonny Pierce.

Album Brutalism projektu The Drums vyšiel len necelé dva roky po nahrávke Abysmal Thoughts, ktorou Jonny Pierce uzatváral jednu etapu. Tú ďalšiu otvára práve vďaka aprílovej novinke. "Sám som prekvapený, že už som vydal toľko albumov. Na začiatku som mal predstavu, že vydám pár nahrávok a zmiznem. Na tých prvých albumoch som ani nevedel kto som, my ako kapela sme nemali svoju identitu. Stále sme sa hľadali a celý čas sme boli stratení. Až keď som vydával album Abysmal Thoughts tak som konečne zistil kým som. Brutalism je ďalšou kapitolou. Je to pokračovanie cesty, no už to nie je tak, že nechám život nech si ma zavedie kam chce," uviedol k albumu Jonny Pierce.

Čistý pop, no nie prvoplánový. Skladby z aprilového albumu Brutalism sú ľahko stráviteľné, ale každá z nich má silný odkaz či príbeh, ktorý vás núti sa zamyslieť. "Pop ma vždy fascinoval. Páči sa mi, ak niekto dokáže vytvoriť niečo chytľavé, no zároveň s najekou pointou, a celé to upratať do troch minút. Milujem melódie. Kedysi existoval taký projekt Joy Electric. Milujem ich album Melody - to bol presne ten album, kde sa snažil spraviť čistý pop. Vďaka tomu som spoznal pop, ktorý ešte stále dokáže zostať naozajstným umením," uviedol Jonny Pierce.

Mnohí sa zhodujú, že Jonny Pierce a jeho projekt The Drums znie tak dobre ako nikdy predtým a album Brutalism by sa mohol zaradiť medzi tie najsilnejšie nahrávky roka 2019. Pre Jonnyho Pierca však ide predovšetkým o album vďaka ktorému sa on sám citi lepšie. "Jednoznačne ide o album, kotrý mi bol terapiou. Vždy keď som dokončil nejakú skladbu, cítil som sa aspo o 5% lepšie. Neviem sa dočkať, kedy budem robiť ďalšie tracky, pretože som nabral neskutočné sebavedomie. No nie také sebavedomie, ktoré by ma zničilo," uviedol Jonny Pierce. Ako prezradil v rozhovore pre magazín stereogum.com, v zálohe má už aj ďalšie nové skladby, ktoré ale vytvoril preto, aby mu bolo lepšie a tak je možné, že ich nikdy nebudeme počuť.
 

Pripravila: Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame