Kultový album_FM: Faboy Slim – You've Come a Long Way, Baby

Kultový album_FM: Faboy Slim – You've Come a Long Way, Baby

Druhý album Fatboy Slima – You´ve Come a Long Way, Baby vyšiel pred dvadsiatimi rokmi. Skladby z neho vtedy zneli všade – v rádiu aj v televízii. Niektoré z nich patria dodnes do playlistov Rádia_FM. Tento album vystrelil Fatboy Slima medzi svetové hviezdy elektronickej tanečnej hudby.

Kultovy album - FatBoySlim Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Fatboy Slim je Norman Cook – hudobník a DJ z britského pobrežného mesta Brighton, ktoré má hádam najviac slnečného svetla z celých ostrovov. Fatboy Slim má rád, keď sa ľudia bavia na hudbu, a taký je aj jeho album You´ve Come a Long Way, Baby.

You´ve Come a Long Way, Baby, to je prístupná tanečná hudba, ktorá funguje pri každej príležitosti. Nič zložité, je to hudba určená na zábavu.

Fatboy Slim má zmysel pre humor, svedčí o tom napríklad aj obal. Na ňom je obézny mladý muž, ktorého odfotili na festivale tučných ľudí v americkej Virginii. A vinylová reedícia albumu vychádza v obale na pizzu.

Pochádzajú z neho štyri svetové hity: Fantastický otvarák Right Here, Right Now, potom Rockafeller Skank, ktorý sa hrával tak často, až sa obohral. Praise you sampluje gospel a Gangster Tripping má chytľavé video, ostatne ako všetky single z albumu.

A to nie je všetko, v podobnom zvuku sa niesli aj Fatboyove remixy pre Cornershop a Beastie Boys. Z tých remixov sa stali rovnocenné skladby, možno ešte populárnejšie, než originály.


You´ve Come a Long Way, Baby sa vyrábal na počítači značky Atari, kde sa ako pamäťové médium používali diskety. Vtedy sa takejto hudbe hovorilo bigbeat. Ak ste na Fatboyove sety netancovali na brightonskej pláži, tak ste možno boli na jeho cirkuse na Pohode pred desiatimi rokmi.
Album vyšiel v októbri 1998 na značke Skint.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame