Album týždňa: Christine and the Queens - Chris

Album týždňa: Christine and the Queens - Chris

Jej tri roky starý debut bol o pocitoch takmer dospelej ženy, teraz sa ňou už cíti byť a je to cítiť aj z jej novej štúdiovky Chris. „Samota, ozajstné pocity, otvorenosť – o tom som písala na prvom albume, lebo som sa vám chcela predstaviť. Dnes ma už poznáte a tak môžem ísť ďalej. Som sebavedomejšou a je zo mňa žena, a tak píšem o živote ženy,“ uviedla k septembrovej štúdiovke 30-ročná Christine and The Queens.

Christine and the Queens je rodenou francúzskou a je na to aj hrdá. A aj preto album nahrala nielen v anglickej, ale aj francúzskej verzii. V porovnaní s debutom sa ale predsa len niečo zmenilo. Christine and the Queens sa o čosi viac pohráva s elektronikou, no predovšetkým si ostrihala vlasy a už nie je Christine ale Chris. „Ukazujem tým, kto naozaj som. Predstavujem sa vám. Musela som ukázať ľuďom, že sa vo mne niečo zmenilo a ukázať im, že som ešte silnejšia,“ uviedla Christine and the Queens, ktorá v roku 2014 zverejnila, že je pansexuálka.

Christine and the Queens zaujala v roku 2015 najskôr vo Francúzsku, o rok na to jej debut vyšiel aj v anglickej verzii. Christine sa dočkala úspechu, aký asi ani sama nečakala, no druhý album netvorila s pocitom, aby sa na debut minimálne dotiahla. Ako uviedla v rozhovore pre magazín Fader, píše stále a nad tým, či to bude úspešné nerozmýšľa, ale k popu ju to ťahá prirodzene. „Milujem pop, baví ma a myslím, že tie inšpirácie na druhom albume sú jasné. Počúvala som veci ako Cameo, dvojicu Jimmy James a Terry Lewis alebo Dangerous Michaela Jacksona. Snažím sa robiť veci, ktoré budú znieť ako by ich spravili Jimmy Jam a Terry Lewis, ale s textami, ktoré sú o depresii,“ uviedla k inšpirácii na novinke Chris, Christine and The Queens.

Album Chris je albumom o živote už dospelej ženy a ako to už chodí, aj na novinke od Christine and the Queens je najsilnejšou inšpiráciou láska, a to najmä tá nešťastná. „Ten album je plný príbehov o neopätovanej láske, lebo práve to sa mi deje. Stále si vyberám ľudí, ktorý ma nikdy nemôžu milovať takú, aká som. Myslím tým hlavne mužov, takých tých klasických machov. Páčim sa im, no sú zo mňa zmätení a ja nerobím nič preto, aby to bolo inak. Sami sú často zmätení a na ďalší deň sa za to hanbia. Presne o tom je ten album. O tom, aké je to splniť si všetky svoje túžby bez ohľadu na to, či vám to ublíži,“ uviedla k albumu plného príbehov Christine and the Queens.

Christine and the Queens nemala ľahké destvo. Prešla si šikanou a doteraz sa z toho spamätáva aj vďaka hudbe. Dnes je z nej silná žena a to je aj hlavný odkaz jej novej štúdiovky Chris. „Ženy musia stále bojovať s tým, že je niečoho príliš. Buď sú príliš hysterické, príliš vyzývavé alebo až moc kultivované. Príliš staré a tak ďalej. Keď ste ženou, tak je veľmi ľahké dostať sa cez tú čiaru, keď je už niečo príliš. A tak som si povedala, že spravím album, na ktorom budem príliš vyzývavá, príliš naštvaná, smutná či veselá. Chcela som ukázať, že mám na to právo,“ uviedla Christine and the Quuens. Mladej hudobníčke sa podarilo spraviť album, ktorý si určite nájde miesto aj vo výročných rebríčkoch, už teraz si zaň odniesla plný počet bodov od redakcie New Music Expressu ale aj Guardianu.

Pripravila: Nika_FM, Foto: Suffo Moncloa

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame