Nová hudba_FM: 29. týždeň

Nová hudba_FM: 29. týždeň

Walter Schnitzelsson – Short story

Short Story je nová pieseň od domácich Walter Schnitzelsson. Dobre spravené indíčko, tak ako sme zvyknutí, je predzvesťou ich druhého štúdiového albumu, ktorý má vyjsť na jeseň.


Underworld & Iggy Pop – I'll See Big

Iggy Pop zažíva v sedemdesiatke najlepšie obdobie svojho hudobného života. Kým jeho rovesníci David Bowie a Lou Reed už nežijú, Iggy nahráva s Oneohtrix Point Never, Joshom Hommem a teraz aj s Underworld. Spoločne vydali celú EP. I´ll see big je z nej tá pokojnejšia vec, kde Iggy nespieva, ale rozpráva.


Róisín Murphy – Plaything

Róisín Murphy mala vždy blízky vzťah k tanečnej hudbe, spomeňme si na jej spoluprácu s Matthew Herbertom. Tento rok sa spojila s veteránom Maurice Fultonom a sľúbili vydať štyri 12´ single. Z tohto druhého si hrávame Plaything – disco-funk, s ktorým Róisín mieri priamo na tanečný parket.


Mogwai – We're Not Done

Škótski post-rockeri Mogwai prispeli na soundtrack novému sci-fi filmu, ktoré sa volá Kin. Pieseň We´re Not Done sa objavuje v záverečných titulkoch, je hymnická a dokonca sa v nej aj spieva. Objavuje sa aj v našich playlistoch.


Gorillaz – Hollywood feat. Snoop Dogg & Jamie Principle

Gorillaz si na albumovej novinke The Now Now vystačili takmer úplne sami, hosťujúci vokalisti sú akurát na dvoch singloch. Na druhý z nich – Hollywood prispeli vokálmi Jamie Principle a Snoop Dogg.


Ben Khan – Ruby

Ben Khan je mladík z Londýna. Jeho pieseň Ruby máme radi preto, ako sa v polovici zmení: z elektronického soulu a r´n´b sa stane čudo s ozvenami gitár aj ázijských vplyvov.  Možno za to môže jej producent – veterán Flood.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame