Nová hudba_FM: 44. týždeň

Nová hudba_FM: 44. týždeň

Kelela – Frontline

Po dlhých rokoch hosťovaní a spoluprác vydala Kelela očakávaný sólový album. Volá sa Take Me Apart, vyšiel na Warp records a medzi jeho producentov patrí napríklad aj Arca. Pre tých, čo stále neveria, že RnB je pripravené na 21. storočie, to môže byť dobrý začiatok. My sme nasadili druhý singel z neho: Frontline.

Boxed In – Pushing On

Nová britská hudba z programu Selector_FM. Boxed In je tanečný popový projekt, inšpirovaný súčasníkmi Real Lies či Everything Everything. A keďže retro-elektronický zvuk je stále v kurze, tak aj kapelami, čo sú už o triedu vyššie – Hot Chip či LCD Soundsystem.


Wild Beasts – Punk Drunk and Trembling

Ak ste mali radi britskú kapelu Wild Beasts, tak vás nepotešíme. Kapela sa v týchto dňoch rozpadla. Tak sa potešte aspoň ich novou EP a singlom Punk Drunk and Trembling, ktorého názov je tak britský!


Liima – 1982

V Rádiu_FM máme radi, keď sa hudobníci neopakujú, ale radi skúmajú nové polohy, zvuky a dokážu vykročiť zo svojej komfortnej zóny. Aj preto si hrávame novinku od projektu Liima, ktorý založili členovia dánskych Efterklang a produkoval člen Grizzly Bear. Nový album aj singel sa volá 1982. Niekomu možno pripomenie ich krajana Trentemollera, iným zase hudbu k seriálu Stranger Things.


Giraffage – Maybes (ft. Japanese Breakfast)

Girrafage je americký producent s ázijskými koreňmi, ktorý sa s ľahkosťou pohráva so všetkými post-žánrami, vytvára z nich niečo nové a originálne. Zo skladby Maybes cítiť budúcnosť, aj keď klip je čistý vaporwave. Názov Maybes tiež odkazuje na dávny hit Maybes od Mount Kimbie a Jamesa Blacka, od ktorého nie je až taký vzdialený.


Everything Is Recorded – Mountains Of Gold (ft. Sampha, Ibeyi, Wiki & Kamasi Washington)

Everything is Recorded je projekt Richarda Russela, ktorý v roku 1990 založil slávne vydavateľstvo XL records. Na svoj producentský debut, track Mountains of Gold, si pozval Samphu, Ibeyi aj Kamasi Washingtona. Na ploche štyroch minút sa všetci pomestili. Spoznajte part každého z nich!


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame