Silvia Avallone: Priateľstvo

Silvia Avallone: Priateľstvo

Silvia Avallone vo svojom najnovšom románe opisuje vzťah dvoch dievčat dospievajúcich v rôznych rodinách na prelome nového tisícročia.

Beatrice je dnes influencerka známa v celom Taliansku, zatiaľ čo Elisa učí v Bologni literatúru a zhoda okolností ju prinútila vrátiť sa na začiatok ich priateľstva do času pred tým, ako sa svet scvrkol na sieti.

Okrem zvyčajných problémov dospievania sa Elisa pozastavuje pri vzťahoch matiek a dcér, ich naplnených a nenaplnených ambícií, ktoré sa snažia realizovať prostredníctvom svojich detí.

Veľkú úlohu tu, ako vždy u Silvie Avallone, zohráva literatúra ako prostriedok skúmania sveta a vyrovnávania sa s vlastnými pocitmi.
Elisina generácia je však posledná, ktorá dospievala pred, či skôr zároveň s digitálnou revolúciou. Posledná, ktorá rozdeľuje svoj život na pred a potom.

600957_600-600.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame