Clémentine Beauvais: Jaternice tiahnu na Paríž

Clémentine Beauvais: Jaternice tiahnu na Paríž

Tri dievčatá — Mireille, Astrid a Hakima — získali od svojich spolužiakov zlaté, strieborné a bronzové miesto v súťaži Miss Jaternica v hlasovaní na facebooku.
Pre Mireille je to už tretíkrát a skutočnosť, že chlapec, ktorý toto ocenenie vytvoril, bol kedysi jej najlepším priateľom z detstva, nemôže pustiť z hlavy.

Situácia sa vyvinie tak, že dievčatá sa rozhodnú ísť do Paríža na bicykloch — a Hakimin brat Kader im bude robiť dozor na vozíčku. Každá má svoju misiu v Elyzejskom paláci na záhradnej slávnosti zorganizovanej pri príležitosti štátneho sviatku 14. júla. A cyklovýlet si odfinancujú predajom jaterníc.

Kniha je dosť vtipná, nepoučuje a nevníma svet čierno-bielo, hoci sa v nej riešia veľmi kontroverzné témy ako šikana, diskriminácia a fakt, že na sociálnych sieťach a v diskusných sekciách denníkov sú všetci najdokonalejší a najmúdrejší. Svoje komentáre píšu bez ohľadu na to, že na druhej strane ich číta rovnaká ľudská bytosť.

Dospievanie môže niekedy pôsobiť ako väzenie, najmä keď človek nejakým spôsobom nezapadá, už len zistenie, že za obrazovkou a hranicou okresu existuje šíry veľký svet, môže byť veľkou úľavou.

l1142513.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame