Fiona Davis: Knižnica na Piatej Avenue

Fiona Davis: Knižnica na Piatej Avenue

Príbeh sa začína v roku 1914, keď sa Laura Lyonsová nasťahuje s rodinou do newyorskej verejnej knižnice. Jej manžel je tam vedúcim a v mramorovom architektonickom skvoste dostal aj byt.
Laura sa však snaží rozšíriť si obzory a rozhodne sa vrátiť k štúdiu na Kolumbijskej fakulte žurnalistiky, čo je v tom čase dosť odvážne, najmä s dvoma malými deťmi.

Pri robení školských zadaní sa zoznámi s lekárkou, ktorá lieči chudobných a vovedie ju do kruhov slobodomyseľných žien. Jej svet sa však pomaly rúca, keďže z knižnice miznú vzácne knihy a jej rodina patrí medzi prvých podozrivých.

S Laurou sa stretávame aj v druhej línii príbehu — v roku 1992, ale už nie ako s nádejnou reportérkou, ale známou autorkou feministických esejí. Jej vnučka Sadie, ktorá o rodinnej histórii veľa nevie, sa stala kurátorkou slávnej zbierky v knižnici a zdá sa, že ju dobiehajú tajomstvá z minulosti. Vďaka tomu, že aj z jej zbierky zmiznú vzácne rukopisy sa zoznámi s vyšetrovateľom, ktorý jej pomôže odhaliť kus rodinnej, ale aj knižnej histórie.

dsc_1148.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame