Bernard Minier: LOV

Bernard Minier: LOV

V detektívnom prípade Martina Servaiza sa tentokrát ocitáme v októbri 2020 na oddelení súdnej polície v Toulouse poznačenej protipandemickými opatreniami a rastúcou nevraživosťou voči bezpečnostným zložkám štátu.

Minier však nevidí svet čiernobielo a do jeho nového prípadu sú zapletení aj muži v uniformách, a to nielen v úlohách vyšetrovateľov.
Lov sa začína uprostred noci, keď na ceste v lese vodič vracajúci sa domov zrazí jeleňa, až keď vystúpi z auta, zistí, že nešlo o zviera, ale o mladíka, ktorý mal nasadenú jeleniu hlavu, a zjavne naňho niekto “poľoval”.

Ako to už v prípade Minierových policajných prípadov býva zvykom, množstvo udalostí, ktoré sa v románe spomínajú, je skutočných a autor ich prostredníctvom hlavnej postavy aj komentuje a zachytáva tak súčasnú náladu vo francúzskej spoločnosti.

LOV.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame