Ann Patchett: Holandský dom

Ann Patchett: Holandský dom

Prvý preklad románu americkej spisovateľky Ann Patchettovej je nádherným portrétom súrodeneckého vzťahu a príbehom o tom, čo pre nás znamená domov a fyzický priestor, v ktorom vyrastáme.

Ako už názov naznačuje, okrem ľudí je postavou tohto románu aj dom - takzvaný Holandský dom neďaleko od Filadelfie, o ktorý súrodenci Maeve a Danny prídu, keď im zomrie otec.

Architektonicky zaujímavý dom kúpili ich otec v päťdesiatych rokoch. Ako bývalý vojak začal podnikať s realitami a Danny si ho pamätal ako správcu budov, pričom vášeň pre rôzne lokality a stavebne nemožné operácie zdedil po ňom.

Súrodenci sú síce nesmierne inteligentní a z vonkajšieho pohľadu aj úspešní, ale faktom zostáva, že naozaj prirodzení vedia byť len spolu najčastejšie v aute zaparkovanom pred Holandským domom, kde sa vracajú k svojej minulosti, nefunkčnej rodine, a jedine tam dokážu byť doma.

holandskydomcoverpress.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame