Elizabeth Gilbert: Mesto dievčat

Elizabeth Gilbert: Mesto dievčat

Aňa Ostrihoňová hovorila o najnovšej knihe autorky románov Jedz, modli sa a miluj či Podstata všetkých vecí. Tentokrát zašla do New Yorku v 40. rokoch.

“V lete 1940, mala som vtedy devätnásť rokov a bola som dosť naivná, rodičia ma poslali bývať k tete Peg, ktorá vlastnila v New Yorku divadelnú spoločnosť.”

Takto sa začína najnovší román Elizabeth Gilbert, ktorý nás zavedie medzi ženy a dievčatá v New Yorku v 40. rokoch.

Kniha má formu listu, ktorý rozprávačka Vivian píše istej Angele a postupne pochopíme, o koho ide a prečo sa práve jej rozhodla porozprávať príbeh svojho dospievania v New Yorku uprostred zábavy, divadelných predstavení a módy, keďže Viv sa začne živiť najskôr ako krajčírka a potom kostymérka.

Stretáva sa s množstvom ľudí, z ktorých najvýznamnejšou je anglická herečka Edna a jej netalentovaný manžel. Práve Edna prichádza zachrániť krachujúce divadlo ako hlavná hviezda hry s názvom Mesto dievčat.

Viv neskrýva svoje nedostatky, nemlčí o pochybeniach, ani o situácii, v ktorej sa svet počas druhej svetovej vojny ocitol.

image_110519_19_v1.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame