Martha Batalha: Neviditeľný život Eurídice Gusmao

Martha Batalha: Neviditeľný život Eurídice Gusmao

Román o nadanej a temperamentnej Eurídice Gusmao sa odohráva v Brazílii a Riu v 40. až 60. rokoch 20. storočia.

V detstve sa musela prispôsobiť tým, ktorí nemohli zniesť alebo tolerovať jej talent. Jej sestra Guida je jej opakom, neštuduje, ale viac sa vyzná vo svete, móde, líčení a chlapcoch. Sestry sú nerozlučné, navzájom sa podporujú až do dňa, keď Guida so študentom medicíny.

To všetko v rodine zmení a Eurídice sa rozhodne byť dobrou dcérou, vydať sa za Antenora a byť mu dokonalou a poslušnou manželkou a pochovať a potlačiť svoje pravé ja hlboko v sebe.

Žena žijúca v štyridsiatych rokoch minulého storočia, ktorá si váži samu seba, ktorá vie, že jej hodnota presahuje to, čo jej pripisujú iní sa trochu vyčleňuje, ukazuje sa na ňu prstom, ale nezostáva neviditeľná.

Román je plný excentrických postáv, ktoré si čitateľov podmania. Historická realita sa mieša s magickým realizmom. Je to nepochybne brazílska hostina fantázie, ktorá na stránkach oživuje pestrý svet Ria.

kniha-neviditelny-zivot-1-nestandard1.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu .

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame