Čerstvé Ovocie_FM: Qaid Holman (Holman's tattoo)

Čerstvé Ovocie_FM: Qaid Holman (Holman's tattoo)

Tvoja koža, tvoj príbeh.

Od základnej školy sa venoval kresleniu, automaticky to v tej dobe prešlo do graffiti. Na škole bojoval s tým, aby sa tomuto vplyvu vyhol pri maľbe, ilustráciách či grafike. Nakoniec graffiti ovplyvnili „len“ jeho životný štýl. Umenie sa pre neho stalo nielen štúdiom a prácou, ale hlavne poslaním.

Juraj Holman vyštudoval jednoodborové zameranie „výtvarná výchova“. Vďaka štúdiu získal aj svoje ďalšie umelecké smerovanie. Odjakživa sa zaujímal o nové techniky a pokrokové prístupy v umení, ktoré projektoval aj do svojej tvorby. Posúvaním svojich hraníc a hraníc klasického umenia vytvára unikátne interiérové dizajny a umelecké diela. Qaid Holman prevzal štafetu po Jurajovi, ktorý sa pôvodne venoval maľbe a vo vlastnej Holman Gallery v Petržalke vystavoval svoje obrazy. Qaid sa rozhodoval, kam sa výtvarne posunúť ďalej. Tetovania ako také ho vždy lákali, ale nikdy sa nestotožňoval s ich prevedením – prekročiť osobnú zónu cudzieho človeka. Uvedomil si však, že pokiaľ to neskúsiš, nemôžeš neposudzovať. Absolvoval kurz v českom Olomouci, kde získal základy pre svoju ďalšiu činnosť. Prví klienti sa začali ozývať cez portfólio maľby, a tak nasledovalo založenie vlastného štúdia Holman's tattoo, ktorého motto je: „YOUR SKIN. YOUR STORY.“

Životná filozofia, ktorou sa riadi, vychádza z gréckej filozofie – kalokagatia, ktorá sa zaoberá rovnováhou medzi fyzickou a duševnou stránkou človeka. Qaidovým cieľom je budovať značku Holman naprieč rôznymi umeleckými odvetviami. Jedným z nových výtvarných smerov, ktorému sa ešte nestihol venovať, je napríklad socha. O tento smer už možno onedlho doplní svoje bio. „Poznať našu silu, poznať silu umenia,“ hovorí Qaid Holman, výtvarník s dlhoročnou praxou, ktorý sa momentálne venujem tetovaniu.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 14.1.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: https://holman.tattoo
Facebook: https://www.facebook.com/holmanstattoo/
Instagram: https://www.instagram.com/holman.tattoo/

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

CO6.jpg

CO7.jpg

CO8.jpg

CO9.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame