Čerstvé ovocie: Robert Finkei

Čerstvé ovocie: Robert Finkei

Grafická tvorba, ktorá je odpoveďou na správanie ľudí v určitých priestoroch a situáciach.

Grafický dizajn je životný štýl. Túto vetu nájdete na webe, ktorý je zároveň portfóliom grafického dizajnéra žijúceho v Amsterdame. Nie, nie je Holaňďan, aj keď má netypické slovenské meno a prízvuk cudzinca žijúceho v Bratislave.

Robert Finkei sa ku grafickému dizajnu dostal veľmi prirodzenou cestou. Už počas základnej školy zbieral magazíny o autách, a to nie len kvôli autám, ale aj ich spracovaniu. Neskôr autá začal kresliť a nasledovala etapa vytvárania si vlastných časopisov. Dnes by sme im povedali „ziny“. Zo Slovenska jeho kroky nasledovali do Írska, kde v spolupráci s kamarátom vytvorili prvý web. Jeden mal na starosti programovanie a druhý grafické spracovanie obsahu. A tu začala profesionálna cesta grafického dizajnéra, web dizajnéra, art directora, typografa a fanúšika tlačovín Roberta Finkeia.

Počas vysokoškolského štúdia si prešiel štyrmi krajinami. Z Brna do Zlína, zo Zlína na stáž do Dánska a z Dánsaka do Holandska, kde v Amsterdame dokončil štúdium grafického dizajnu na Gerrit Ritveld Acadamy mesačnou rezidenciou v Zürichu. Robert Finkei stojí napríklad za vizuálom webu olomouckého festivalu animácie a súčasného umenia PAF, stránky galérie Umakart v Brne alebo spracovaním nedávno vydaného čísla kórejského časopisu Graphic venovaného Gerrit Ritveld Acadamie (Issue #42).

Rozhovor z :Popo_FM si môžete vypočuť tu:

Web: https://robertfinkei.com
Facebook: https://www.facebook.com/robertfinkei
Instagram: https://www.instagram.com/robertfinkei/ 

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

CO6.jpg

CO7.jpg

CO8.jpg

Pripravila: Veronika Dologhová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame