Čerstvé ovocie: Mária Sládečková (Saturejka)

Čerstvé ovocie: Mária Sládečková (Saturejka)

Mária Sládečková (Saturejka) – Liečiteľka vašich sŕdc vlastným umením.

Je o nej verejne známe, že pomáha pri trávení, žalúdočných problémoch a kŕčoch. Pôsobí močopudne a taktiež má pozitívne účinky na nervovú sústavu. Ľudia ju často využívajú na liečenie svojich dlhodobých ťažkostí.

Šepká sa o nej, že je odlišná ako iné Saturejky. Namiesto kvetov jej totiž narástli ruky, ktorými môže uchopiť farby a kvety si domalovať. Saturejka je síce názov bylinky, ale aj pseudonym, pod ktorým tvorí šikovná grafička a ilustrátorka Mária Sládečková.
So Saturejkou ste sa mohli stretnúť prostredníctvom projektu „Saturejkiných slovných hračiek“, ktorého cieľom je priblížiť grafickú tvorbu širokej verejnosti a vytrhnúť ľudí z mestského stereotypu.

Do ulíc Bratislavy od apríla 2018 inštaluje linoryty a od júna 2018 sú jej slovné hračky zaradené do online aukcie Sogy. Ako ilustrátorka má za sebou realizácie autorských knižiek „Zasa ty?“, ktorej hlavnou témou je uzmierenie sa s minulosťou, ako aj knihu ilustrovaných básní Martina Madra „Domovy Haiku“. Ako hovorí Saturejka: „Nie som sebec, som predsa ľudový liečiteľ. Mojím cieľom je liečiť vaše srdcia mojím umením.“

Záznam rozhovoru z :Popo_FM si môžete vypočuť tu:

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

Web:
https://www.behance.net/saturejka

Facebook:
https://www.facebook.com/saturejka/

Pripravila: Veronika Dologhová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame