Čerstvé ovocie: Mirka Botková (BIELA)

Čerstvé ovocie: Mirka Botková (BIELA)

Mirka Botková (BIELA):  „V bielej košeli urobíte dobrý dojem vždy a všade.“

255, 255, 255 alebo 0, 0, 0, 0. Hovoria vám niečo tieto číselné kódy? Jej opakom je čierna, ktorá vzniká, keď do oka nedopadá žiadne svetlo. Biela. Farba, ktorú oko vníma v prípade, že z daného smeru prichádza svetlo všetkých farieb. Použitie a symbolika bielej farby je rôznorodá. Symbolizuje mier, čistotu, dokonalosť, či nepoškvrnenosť. V niektorých krajinách je tradičnou farbou svadobných šiat, v iných je farbou smrti, smútku alebo duchov.

Za našou „bielou“ stojí Mirka Botková, ktorá sa pohybovala v oblasti finančného manažmentu, no na lásku k móde, ktorú u nej podporovala aj jej mama krajčírka, nikdy nezabudla. A tak vznikla mladá slovenská módna značka BIELA. Ak si pozriete jej portfólio, nikoho asi neprekvapí, že kolekcia je výhradne biela, ktorá má inak sama o sebe niekoľko odtieňov – papirusová biela, šedo biela, dopravná biela, signálna biela, či perlová biela.

BIELA sa zameriava na tvorbu košieľ, ktoré povyšuje na samostatný prvok udržujúci si svoj tvar a výraz. Za dizajnom a kvalitou ich prevedenia sa skrýva láska k jednoduchosti, minimalizmu a jedinečnosti. Hlavným motívom značky je vnášať nadčasovosť a udržateľnosť do každodenného života v spojení spoľahlivých materiálov a ostrých voľných línií. Celkovú subtílnosť oživuje variabilita jedinečnej husto tkanej bavlny v rôznych štruktúrach, avšak vždy so základným odtieňom bielej farby.

Záznam rozhovoru z :Popo_FM si môžete vypočuť tu:

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

Facebook:
https://www.facebook.com/biela.clothing/

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame