Gaučový surfer_FM: Brugy

Gaučový surfer_FM: Brugy

„Pri Brugách máte hneď niekoľko pláží. Je tu napríklad Knokke alebo Oostende, vlakom ste na mieste za 15 minút.“

V okolí Brúg nájdete veľa zaujímavých miest. Okrem pláží je to korzo s veternými mlynmi, dedinka Damme ako stvorená na jazdu bickylom s dominantou kostola z 13. storočia či naopak svieži a pulzujúci Ghent.

Domáci tvrdia, že Brugy sú rajom pre romantikov, ocenia, ak sa naučíte aspoň pár flámskych fráz (prakticky stačí, ak každé slovo ukončíte príponou –„tje“) a hoci sa mesto hemží turistami, tunajší sú hrdí na lokálnu výrobu a urputne odmietajú akékoľvek reťazce (tie nájdete možno na železničnej stanici).

Gaučový surfer Alex nám pomohol zorientovať sa v rôznych druhoch piva, ktoré je okrem čokolády a čipky najfrekventovanejšou položkou v obchodoch pre turistov. Ak hľadáte miesto, kde by ste uplatnili svojho obchodníckeho a hoteliérskeho ducha, Brugy sú ideálnym miestom. Od domácich sme sa dozvedeli, že ak vlastníte nehnuteľnosť, prenájom vám zarobí na živobytie.

Vplyv, aký mal film anglického režiséra Martina McDonagha V Brugách na život mesta, zopakoval históriu. Napriek otrávenému Colinovi Farrelovi mesto pritiahlo tisíce turistov. Rovnako ako kniha Bruges la Morte z 19. storočia. Autor do mesta vniesol akúsi temnotu, no cudzincov táto nálada paradoxne prilákala.

Čo robiť v Brugách, aké miesta nevynechať a na čo sa oplatí pozrieť, prezradí Gaučový surfer_FM.

Gaučový surfer_FM: Brugy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


brugy 2.jpg

brugy 3.jpg

brugy 5.jpg

brugy 6.jpg

brugy 7.jpg

Pripravila: Vierka, foto: Veronika Čižmárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame