Úspešní Slováci v Londýne

Úspešní Slováci v Londýne

 Koľko vašich známych žije v zahraničí? A koľko z nich v jednom konkrétnom meste - v Londýne? Pravdepodobne každý z nás niekoho pozná, veď vo viac ako osemmiliónovom meste žije až 50 000 Slovákov. Pozreli sme sa na zopár z nich.

Módna návrhárka Martina Vrábelová má rozbehnutú street módu RudaKitana a elegantnejšie modely SeeChic! Móde sa venovala aj na London Fashion School a plánuje sa tam ešte vrátiť.


martina 1.jpg

  Pjoni v Anglicku vyštudoval audio engineering, po strednej škole sa rozhodoval medzi Berlínom a anglickou metropolou. Grafická dizajnérka Misha Chmelíčková absolvovala v Londýne tri rôzne stáže. Jozef Prevuzňák je filmár a pôvodne zvažoval herectvo. Po príprave na Southgate College s portfóliom uspel a začal na University of Westminster.

jozef 1.jpg

jozef 2.jpg

matus 6.jpg

matus 7.png

Venovali sme sa aj 3D grafike, o ktorej nám porozprával Matúš Kicka, Eva Lipárová nám zase ponúkla náhľad do divadla. Tá sa okrem Anglicka pohybuje aj medzi Nemeckom a USA. Ivan Kormaňák šiel do Londýna "na blind" a napokon si zahral na festivaloch Glastonbury či Isle of Wight. Aká bola cesta šikovných Slovákov, si vypočujte na našom Soundcloude. 

Foto: Archív Martiny Vrábelovej, Jozefa Prevuzňáka, Matúša Kicku

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame