Netiketa_FM: Youtube kanály na inteligentnú zábavu a poučenie

Netiketa_FM: Youtube kanály na inteligentnú zábavu a poučenie

Youtube nie je iba o youtuberoch, o tých zvláštnych celebritách, ktoré spravia všetko pre našu pozornosť. Okrem hudby a virálnych videí sú tu stále populárne videá, v ktorých sa iní hrajú počítačové hry. Alebo tzv. unwrapping videá, v ktorých sledujete, ako si niekto otvára balík s novou vecou. Ak vám to príde nepochopiteľné, je tu stále množstvo kanálov, kde sa dá všeličo naučiť a popritom sa dobre zabaviť. Poďme sa ne pozrieť!

YTB1.png
Netiketa: Najelpšie na youtube Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak sa neviete rozhodnúť, kde začať, tak napríklad HowStuffWorks alebo Vsauce vám ukážu, ako funguje svet okolo nás. Stalo sa vám, že ste chceli spraviť prvýkrát avokádovú nátierku? Nakúpili ste potrebné suroviny, všetko ste zmiešali tak, ako sa má, ale nátierka vám aj tak nechutila? Lebo ste možno kúpili nezrelé avokádo. Ako má vyzerať zrelé avokádo vhodné na nátierku? Dozviete sa na youtube.

VSC1.jpg

Na populárnu vedu sú dobré videá Minute Physiscs alebo Minute Earth, kde vám za minútu vysvetlia, ako fungujú fyzikálne zákony. Môžete sledovať úžasnú prírodu na BBC Earth alebo sledovať kurzy z najlepších svetových univerzít. Alebo populárne TED talky.

Môžete sa dostať k spravodajským videám z minulosti na kanáli British Paté. Aj deti dokážete zmysluplne zabaviť za obrazovkou. Existujú detské kanály, kde im ukazujú pokusy a odpovedajú na ich otázky ako funguje svet zrozumiteľným vizuálnym jazykom.

Pathé1.jpg

Na youtube nájdete video manuály na všetko, čo si zmyslíte. Môžete sa naučiť kresliť, fotografovať aj hrať na hudobný nástroj. Ak si myslíte, že na internete strácame empatiu, tak skúste videá The School of Life.

Na kanáli Primitive Technology zase môžete sledovať fascinujúce videá, ako sa len s pomocou prírodných zdrojov dá postaviť dom, získať pitnú vodu alebo si vyrobiť nástroje na každodenné použitie.

Ak ste sa dočítali až sem a máte radi nečakané situácie, tak odporúčame How to Basics. Ale na vlastné nebezpečie!

My sme vás varovali...

Meme1.jpg

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame