Netiketa_FM: Moji rodičia sú na Facebooku!

Netiketa_FM: Moji rodičia sú na Facebooku!

Vedia, že váš víkendový ťah sa začal už vo štvrtok. Dostanete to na tanieri pri nedeľnom obede. Alebo v komente pod inkriminovanou fotografiou, nech všetci vedia!

Máte rodičov na Facebooku? A čo tam robia?

Robia presne to, čo my: zdieľajú fotografie jedla, komentujú naše aktivity, zapájajú sa do debát, o ktorých veľa nevedia, šíria poplašné správy... Počkať, moment, tu niečo nesedí!

Prečo sa hlásia na Facebook naši rodičia? Chcú mať prehľad, chcú vedieť, čo sa deje, chcú byť v kontakte a tak trochu mať nad nami kontrolu.

My sa snažíme, aby bol náš obraz na internete čo najlepší, lebo je to vraj dôležité a záleží na tom naša kariéra. A oni tomu nerozumejú, berú Facebook ako zdroj zábavy a narúšajú náš obraz.

Rodičia nás vychovali, majú životných skúseností na rozdávanie, ale online svet funguje úplne ináč, tu sú úplní nováčikovia.

Treba sa ozvať a zasiahnuť. Tak, ako si nás raz dávno zavolali oni, aby nám vysvetlili, ako je to s tými včielkami a kvetinkami, treba sa s nimi porozprávať o tom, ako sa (ne)správať na sociálnych sieťach.

Ako na to?  Vypočujte si v príspevku.

Netiketa_FM: Moji rodičia sú na facebooku! Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A kam pôjdeme, keď budeme mať na Facebooku celú svoju rodinu? Začneme sa medzi sebou opäť rozprávať, alebo pôjdeme do prírody?

Asi nie, to si radšej nájdeme nejakú inú sociálnu sieť.

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame