Fotka_FM: Sabína Školková: Kým je dnes ešte dnes.

Fotka_FM: Sabína Školková: Kým je dnes ešte dnes.

Byť mladou študentkou fotografie VŠVÚ väčšinou znamená pripraviť dvakrát za rok prácu na tzv. Prieskum. Téma je niekedy voľná, niekedy predpísaná, takže premýšľanie a tvorba fotografa sú vystavené úplnej voľnosti, alebo sa musia konfrontovať a hľadať v rámci zadania.

Čo sa ale stane, keď sa vám v živote stane niečo zásadné, a nie práve pozitívne? Pokračujete v témach a spôsobe práce ako doteraz, alebo idete s kožou na trh?

Sabína Školková sa dozvedela, že jej mama má vážnejšiu diagnózu. Takáto situácia, keď je človek sám so strachom o svojho blízkeho, sám so strachom zo smrti, sa možno dá nejako vytesniť, ale oveľa pravdepodobnejšie vás úplne pohltí. Sabína sa nechala vtiahnuť. Jej fotky nie sú ani temné, ani dramatické. Na mňa pôsobia skôr ako momentky, ktoré vznikli na jej ceste k novému precíteniu tu a teraz a inému vnímaniu fotografovania a fotografie. O odvahe hovoriť o sebe.

Séria Kým je dnes ešte dnes vznikla v rámci Sabíninho bakalárskeho ročníka. Môžete si ju pozrieť v rámci výstavy Druhá generácia: Fotografie študentov z Ateliéru kreatívnej fotografie na VŠVÚ v Bratislave, ktorá bude v Galérii Nahorě, Českých Budějoviciach od 21.2.2017 do polovice marca.

0111fotka-web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

autoportret.jpg

cesta.jpg

dominika.jpg

les.jpg

matus.jpg

natalia.jpg

okno.jpg

stena.jpg

Pripravila: Ľubica Stanek

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame