Fotka_FM: Matej Hakár - Skaly Dunaja

Fotka_FM: Matej Hakár - Skaly Dunaja

V podstate neplánovane sa Matej Hakár dostal k téme Dunaja v Bratislave. Žiaden najlepší shopping, čo je dnes smutným spôsobom prvá vec, ktorá človeku napadne, keď sa povie Dunaj. Pekne krásne starý oldschoolový Dunaj, ktorý Bratislavčanov odmení hneď za hranicou komerčnej zóny. Sklady, ľudia, ktorí žijú život spojený s vodou, sklady a príroda.

Séria fotografií, ktorá získala ocenenie Grant Bratislavy v súťaži Slovak Press Photo, vznikla spontánne a rýchlo a je premyslenou skladačkou záberov Matejovho zážitku z rieky. Ľudia, ktorí tu žijú, prostredie skladov a lodí, subjektívne „náladovky” z prírody.

Sám Matej si na cene najviac váži to, že jeho výber porotu zaujal natoľko, že mu udelili cenu. Pre tých, ktorí sa nepohybujú vo svete fotografie, krátke vysvetlenie: Achillovou pätou mnohých talentovaných fotografov Slovenska je práve dobrý výber fotografií. Fotografický príbeh má svoje zákonitosti a keď ho porota nenachádza, buď odloží bokom celú sériu, alebo začne hľadať. Vyberá, preskupuje, radí prihlásené fotografie, kým príbeh neodhalí. Toto však nie je príklad Mateja Hakára.

A najlepšie na tejto správe – že Matej Hakár získal Grant Bratislavy – je, že sa bude do Dunaja a Bratislavy ponárať častejšie a my sa môžeme tešiť na jeho zážitky z Bratilsavy.

Fotka_FM: Matej Hakár - Skaly Dunaja Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


http://matejhakar.com/

https://m.facebook.com/matejhakar/

MH_GRANT_BRATISLAVY_2-8.jpeg

MH_GRANT_BRATISLAVY_1-8.jpeg

MH_GRANT_BRATISLAVY_7-8.jpeg

MH_GRANT_BRATISLAVY_6-8.jpeg

MH_GRANT_BRATISLAVY_4-8.jpeg

MH_GRANT_BRATISLAVY_3-8.jpeg

MH_GRANT_BRATISLAVY_5-8.jpeg

MH_GRANT_BRATISLAVY_8-8.jpeg

Pripravila: Ľubica Stanek

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame