SOAK vo Viedni

SOAK vo Viedni

Pochádza zo Severného Írska, prerazila v šestnástich a vďaka jej zrelému prejavu ju prirovnávajú k Ellen Page vo filme Juno.
Debutový album Before We Forgot How To Dream vydala SOAK tohto roku na Rough Trade Records a spolu s Kwabs, Låpsley či rapperom Novelistom sa dostala do užšieho výberu BBC Sound of 2015 – toho najlepšieho, čo sa v danom roku na scéne objavilo.
Bridie Monds-Watson si poslucháčov získala krehkosťou, otvorenosťou a autentickosťou. Nikdy si nemyslela, že bude spievať, nepredstavovala si, že bude stáť na pódiách alebo hrať s kapelou. Jej súčasná kariéra je náhodou. Na ulici by ste si ju so skatom a streetsylom pomýlili s jedným z tínedžerskch flákačov, ktorí sa počas voľných popoludní rozhodujú, či strávia večer sami alebo s kamarátmi. "Všetky moje piesne vznikli na základe konkrétnej udalosti, sú inšpirované niečím, čo sa mi skutočne stalo," hovorí osemnásťročná speváčka a textárka.

Hudba SOAK sa výborne hodí na jesenné večery, kedy sa potme vraciate domov, aby ste sa čo najskôr ukryli pred nemilosrdným vetrom. Ak chcete mladú pesničkárku vidieť naživo, súťažte o 2 vstupenky na jej koncert 12. októbra vo viedenskej Szene Wien. Súťažná otázka znie: V akom veku začala SOAK tvoriť?

Odpovede posielajte do stredy 7. októbra na radiofm@radiofm.sk . Do predmetu správy uveďte „Websúťaž_FM: SOAK".


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame