Whoneedslyrics?! Jarná edícia

Whoneedslyrics?! Jarná edícia

Tá sa uskutoční v piatok, 29. 5. v klube British Rock Stars. Ponuka vystupujúcich bude naozaj pestrá: ku potvrdeným experimentálnym Labirinto z Brazílie, one-man drone projektu thisquietarmy z Kanady či post-rockovým Lehnen pribudlo americké elektronické/ambientné duo Arms And Sleepers

Arms and Sleepers sa žánrovo zaraďujú niekde medzi downtempo, trip-hop a ambient a v ich hudbe nájdete odkazy na to najlepšie, čo sa posledné roky udialo v elektronickej hudbe.

Do Bratislavy zavítajú už po druhý krát, a predstavia nám svoj nový album s názvom Swim Team, no zahrať by mali aj niektoré zo svojich starších piesní. I keď sú Arms and Sleepers duom, živé koncerty hráva Mirza Ramic sám a inak tomu nebude ani na Slovensku.

Arms and Sleepers len nedávno spustili kampaň na crowdfundingovej stránke kickstarter. Tvrdia, že majú veľa nevydaného materiálu a na to, aby ho vydali, potrebujú pomoc verejnosti. I keď kampaň ešte neskončila, doteraz vyzbierali 11 tisíc dolárov.


Labirinto je najzaujímavejší brazílsky hudobný export, ktorý prinesie do Bratislavy poriadnu divočinu. Ich živé koncerty sú známe obrovskou energiou, ale i pomalšími droneovými pasážami.

Na festivale vystúpi drone-experimentálny one-man projekt z Kanady s názvom thisquietarmy.

Z minulého ročníka whoneedslyrics?! festivalu určite mnohým zostala v pamäti rakúska formácia Lehnen. Títo post-rockeri zahrali jeden z najlepších a najenergickejších koncertov festivalu vôbec, a preto sa 29. mája vrátia do Bratislavy. Medzitým už stihli vydať svoj druhý album, ktorý krstia 28. 5. vo Viedni. Bude to pre kapelu teda prvý zahraničný koncert s novým materiálom. Navrátilcom z festivalu bude i ambientný-elektronický projekt z Ruska s názvom Polly, zástupcami Českej Republiky budú na festivale post-rockeri Flash The Readies.

Nezabudlo sa však ani na domácich interpretov. Z nich sa na festivale predstavia post-rockoví minimalisti Line Gate, úplne nový bratislavský minimalistický projekt Untitled Sea, či z Demovnice_FM známi a čím ďalej tým populárnejší Zoo and Aquarium. 

Súťažná otázka:

Kto bol headlinerom prvého ročínka festivalu Whoneedslyrics?! Pošli mail so správnou odpoveďou na radiofm@radiofm.sk  do stredy 27. mája a vyhraj 1+1 vstup. Do predmetu správy uveďte „Websúťaž_FM: Whoneedslyrics?!

WNLplagat_tlac.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame