Social Distortion

Social Distortion

Fungujú už od roku 1978, ich zostava sa obmenila niekoľkokrát a z pôvodných členov rockovej kapely ostal už len spevák Mike Ness. V zozname bývalých členov figuruje dvadsaťjeden mien.

Social Distortion vznikli v Kalifornii na strednej škole - členovia nadviazali na odkaz Rolling Stones, Johnnyho Casha a Sex Pistols a hneď začali vydávať. Najprv single doma v Orange County, ale keďže už vtedy tam bola rozvinutá silná tradícia garážových kapiel, Social Distortion rýchlo naskočili na svoj vlak. Prvý album Mommy's Little Monster si vydali sami a ním sa dostali do povedomia pankáčov aj za hranicami krajiny.

Zdalo by sa, že kapela má dobre našliapnuté, po turné sa však prejavila Nessova drogová závislosť a s tým súvisia aj dlhšie rozostupy medzi albumami a tiež výmena členov kapely.
Social Distortion vydali sedem štúdiových albumov a počas svojho pôsobenia ovplyvnili napríklad kapely ako Pearl Jam či Green Day.

SÚŤAŽNÁ OTÁZKA

Social Distortion vystúpia 21. apríla vo viedenskom Gasometri. Ak chcete vyhrať dva voľné vstupy, napíšte nám aká bola pôvodná zostava Social Distortion v roku 1978. Odpovede posielajte na radiofm@radiofm.sk do nedele 19. apríla a do predmetu správy uveďte „Websúťaž_FM: Social Distortion“.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame