Scena_FM_najt

Scena_FM_najt

Scena_FM je naša piatková relácia, v ktorej vám GalagerYanko Kral prinášajú to najlepšie zo súčasnej domácej aj zahraničnej tanečnej hudby. Od júna minulého roka, keď relácia vznikla, sa v nej osobne predstavili také mená svetovej scény ako Makoto (JAP), MC Conrad (UK), Zebra Katz (USA), Voiski (FR), Zinc (UK) či domáci Foolk, Toky, Ink Midget, Vec a mnohí ďalší.

V piatok 6. marca v bratislavskom Klube Dole uvedieme party Scena_FM_najt. Tá bude patriť žánru, ktorý Galager na Slovensku pred dvadsiatimi rokmi rozbiehal – drum&bassu. Okrem neho samotného si na party zahrajú aj ďalšie uznávané mená na scéne zlomených beatov – B-Complex, L PlusSir Bakulu.


B-COMPLEX

je DJ a producent, ktorý v drum&basse kladie dôraz na rýchle bicie, mohutné basy a chytľavé melódie. Jeho najväčším úspechom je track Beautiful Lies, ktorý vyšiel na kompilácii Sick Music slávneho britského drum&bassového vydavateľstva Hospital Records. B-Complex okrem iných zremixoval aj piesne Beaty Dubasovej, Laca Lučeniča či kapely Horkýže Slíže, ktoré s obľubou hráva aj na festivaloch ako Pohoda alebo Grape.


L PLUS
je spoluzakladateľom Trademark crew, ktorá koncom 90-tych rokov pripravovala drum&bassové štvrtky v bývalom bratislavskom klube Duna. Od roku 2007 ste ho istý čas mohli počuť v podcastoch Rádia_FM, v ktorých spolu s Lixxom, rezidentom našej klubovej noci Basshaze, pripravoval drum&bassovú reláciu SIGNAll_FM. Momentálne má exkluzivitu na britskom labeli Technique Recordings, ktorý oslavuje 15 rokov. 


SIR BAKULU

taktiež nie je na slovenskej drum&bassovej scéne žiadnym nováčikom – v bratislavskej Radosti bol rezidentom akcie Drum 4 Bass, spolu s DJom Slightom roztočili šialenstvo s názvom Special Place a bol aj hlavným organizátorom D.N.B.A. Challenge Žúru, na ktorom sa stretávali DJské crews z celého Slovenska. 


GALAGHA

hráva polámané beaty už dvadsať rokov a je považovaný za jedného z otcov slovenského drum&bassu - v 90-tych rokoch totiž založil Drumatique crew a postavil základy pre dnešnú rozmanitú scénu. Drum&bassu, housu, technu či dubu sa počas piatkových večerov nevenuje len v Scene_FM, ale aj v relácii Fresh_FM, ktorá prináša to najhorúcejšie, čo na tanečnej scéne vzniklo.


SÚŤAŽNÁ OTÁZKA
Ak chcete vyhrať dva voľné vstupy na party Scena_FM_najt, ktorá bude v bratislavskom Klube Dole v piatok 6. marca, napíšte nám, v ktorom roku vydalo britské vydavateľstvo Hospital Records B-Complexovu skladbu „Beautiful Lies“. Odpovede posielajte na radiofm@radiofm.sk do štvrtka 5. marca, do predmetu správy uveďte „Websúťaž_FM: Scena_FM_najt“.

Scena_FM_najt plagat.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame