Grape večierok

Grape večierok

Vo štvrtok 5. februára bude v bratislavskom KC Dunaj prvá tohtoročná akcia Grape festivalu s podtitulom Grape večierok. Okrem koncertov poľských talentov The Dumplings a slovenských Talkshow sa návštevníci môžu stretnúť s organizátormi festivalu a opýtať sa ich na čokoľvek, čo ich bude zaujímať. V priestoroch kultúrneho centra sa budú predávať vstupenky na Grape 2015 a rovnako aj merchandise.

Poľskí The Dumplings sa stali v roku 2013 na domácej pôde najväčšou senzáciou. Iba 17-ročná speváčka Justyna Święs a 18-ročný producent a muzikant Kuba Karaś kombinujú svieže elektro, popovo chytľavé melódie a tanečné beaty. V roku 2014 podpísali zmluvu s poľským labelom Warner Music, pod ktorým im v máji vyšiel debutový album. Kapela odvtedy odohrala viac ako 60 koncertov, a to aj na festivaloch ako Liverpool Sound City, pražskom United Island či domácom Off festivale.

Talkshow je bratislavská indierocková kapela, ktorá v roku 2013 vydala druhý album Kunst. Ten podľa najväčšieho slovenského hudobného portálu patrí k najzaujímavejším anglicky spievaným albumom, aké u nás v posledných rokoch vznikli. Okrem domácich festivalov ako Grape, Pohoda či Waves Talkshow vystúpili aj na českých festivaloch Rock for People a Colours of Ostrava alebo na rakúskom On the Rocks.

Súťažná otázka

Ak chcete vyhrať dva voľné vstupy na Grape večierok, ktorý bude vo štvrtok 5. februára v bratislavskom KC Dunaj, napíšte nám názov debutového albumu poľských The Dumplings. Odpovede posielajte na radiofm@radiofm.sk do utorka 3. februára, do predmetu správy uveďte „Websúťaž_FM: Grape večierok“.

Grape vecierok.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame