Indie, shoegaze, funk, ale aj inštrumentálny jazz

Indie, shoegaze, funk, ale aj inštrumentálny jazz

Demovnicový koncert predstaví čerstvú lokálnu hudbu z Nitry, Senice, Trnavy a Bratislavy.

Indie, shoegaze, funky, ale aj akustická inštrumentálna hudba inšpirovaná bluesom a jazzom. Na demovnicovom koncerte to bude opäť žánrovo pestré. Zastúpené budú mestá ako Nitra, Trnava, Senica, Bratislava a ich lokálna hudobná scéna. Príďte sa pozrieť na tie najčerstvejšie demovnicové objavy vo štvrtok 12. novembra do Nu Spirit Clubu. Vystúpia Max Bazowski, Sematam, Dajme Tomu a Dreamfield. Vstup na koncerty je voľný.

Bratislavská kapela Dajme Tomu hrá modernú akustickú inštrumentálnu hudbu, inšpirovanú najmä bluesom a jazzom. Ako však tvrdia členovia kapely, svojou tvorbou sa snažia vytvárať nálady, príbehy a obrazy bez akýchkoľvek žánrových zaradení. Kapelu tvoria od roku 2008 Adam Horvath (viola, harfa), Oliver Šimko (gitara), Viktor Sedlár (basgitara) a Martin Madro (cajon a perkusie). V hitparáde Demovnica_FM sa na prvých priečkach držali so skladbou Horár v izbe. Momentálne pracujú na debutovom albume.

 

Naša hudba je miestami tajuplná, smutná, primerane drsná a nebojí sa gradácií," hovoria členovia trnavskej indie rockovej kapely Dreamfield, ktorá sa na pódiu predstaví ako druhá. Dreamfield nedávno vydali svoje debutové EP White Noise so štyrmi skladbami. Nahrávané a mixované bolo v štúdiu hudobného producenta Erika Lososa Horáka. Kapelu pri tvorbe ovplyvnili kapely ako Radiohead, Sigur Rós, Mutemath, či hudobníčka Björk.

 

Nitriansku funky kapelu Sematam tvoria siedmi členovia. Okrem rytmickej sekcie, ktorú na bicích udržuje v tempe Michaela Kutnárová, majú aj trojčlennú mužskú dychovú zostavu v zložení saxofón, trúbka a trombón. V Demovnici sa držali na prvom mieste so skladbou „De ste?!". „S podobným postojom, s akým pristupujeme k našim koncertom a k našej hudbe celkovo, vznikala aj skladba „DE STE?!". Ľudia sa v živote trápia kadečím a my nechceme byť tvorcami a interpretmi muziky, pri ktorej sa budú ďalej opúšťať. Myslíme si, že hudba by mala byť predovšetkým zábava a my chceme byť tými, ktorí ľudí svojou muzikou a koncertmi zabávajú a dobíjajú energiou," hovoria Sematam. Aj preto je vraj ich skladba „De ste?!" nadnesenou, miestami až recesistickou piesňou o Nitre.

Obsahuje napríklad odkazy na Tublatanku alebo chválospevy na naše kultúrne dedičstvo v kontraste s výpoveďou o našej prízemnosti," dodávajú Sematam. Kapela nedávno zverejnila ich videoklip k rovnomennej piesni:


Kapela Max Bazowski pochádza zo Senice. Všetci členovia kapely hudbou žijú – no každý trocha inak, aj preto sa v ich zvuku podľa ich slov mieša viacero štýlov, od alternatívneho rocku až po shoegaze. Rozpoznateľný je vplyv britskej scény. Kapela sa hudobne prikláňa napríklad k zvuku kapely The Verve. Už prakticky pol roka sa stretávame v skúšobni ako kapela v aktuálnej zostave – spev, bicie, gitara, basgitara a klávesy – aby sme zo seba dali von práve ten zvuk, ktorý nám sedí," hovoria členovia kapely. Ich skladba „That's Why I Tear", s ktorou sa prihlásili do Demovnice, v sebe vraj skrýva jeden z príbehov, ktoré napíše len život. Max Bazowski síce koncertujú len od júna tohto roku, na december už chystajú mini-turné po východnom Slovensku s kapelou The Void.


Začiatok akcie: 20:00, vstup voľný

Miesto konania: Nu Spirit Club

Line up:

  1. Dajme tomu
  2. Dreamfield
  3. Sematam
  4. Max Bazowski

 

Regina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame