Letná Demovnica_FM Live: Ivana Mer a Zoo and Aquarium

Letná Demovnica_FM Live: Ivana Mer a Zoo and Aquarium

RTVS v spolupráci s BKIS pripravilo KULTÚRNE LETO POD PYRAMÍDOU, počas ktorého predstaví mladé talenty slovenskej hudobnej scény. Počas júla, augusta a septembra, každú nedeľu od 18:00 do 20:00, vám v programe Letná Demovnica_FM Live zahrajú dve kapely.

Túto nedeľu 6.9. sa predstavia Zoo and Aquarium a Ivana Mer.

VSTUP JE VOĽNÝ.

Ivana Mer

Ivana Mer je pôvodom slovenská speváčka a skladateľka, ktorá začínala s elektroakustickými projektami v Prahe.

Doteraz spolupracovala s viacerými hudobníkmi doma i v zahraničí (Oskar Rózsa, Anacole Daalderop, Miroslav Herák, Martin Valihora, či Ramiro Olaciregui). Absolvovala už koncerty v Španielsku, Francúzsku, Nemecku, Čechách a na Slovensku.
Jej hlas znie v piesni Tak sa stále pýtam, produkovanej Oskarom Rózsom, k filmu Patrika Lančariča Hrana – 4 Filmy o Marekovi Brezovskom.

Bola nominovaná v kategórii objav roka v Radio Head Awards.
Ivana Mer píše a spieva v slovenčine, v angličtine a tiež vo svojom vlastnom jazyku. Jej hudba mimo koncertov znie aj v divadelných, tanečných a audiovizuálnych projektoch.

Toto leto strávila na Ibize, kde vznikol jej ďalší autorský projekt LOTUS a prvý akustický album 4 Elements v netradičnom hudobnom obsadení – čelo a indický nástroj santoor. Po letnom koncertovaní vo Francúzsku a v Španielsku sa vracia koncertovať na domovskú pôdu počas jesenného obdobia.

Zoo And Aquarium

Inštrumentálne experimentálne plochy, ktoré vás hudobne zavedú do urbánnej zoo. Elektronicko-akustické inštrumentálne trio Zoo and Aquarium zaujalo v projekte Demovnica_FM so skladbou Sólová.

Ich hudba je ovplyvnená žánrami ako nu-jazz, post rock a techno. Pri tvorbe radi využívajú experimentálne prístupy, modifikácie a tvorbu vlastných nástrojov.

Kapela sa ocitla už aj na Go2stage pódiu, takže koncert v rámci Demovnice pre ňu nebude premiérový.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame