Letná Demovnica_FM Live: Divisi a Lavalier

Letná Demovnica_FM Live: Divisi a Lavalier

Spravte si festivalové leto aj na terase Slovenského rozhlasu. 

RTVS v spolupráci s BKIS pripravilo KULTÚRNE LETO POD PYRAMÍDOU, počas ktorého predstaví mladé talenty slovenskej hudobnej scény. Počas júla, augusta a septembra, každú nedeľu od 18:00 do 20:00, vám v programe Letná Demovnica_FM Live zahrajú dve kapely.

Túto nedeľu 23.8 . sa predstavia Divisi a Lavalier .

VSTUP JE VOĽNÝ. 

Divisi

Bratislavská skupina DIVISI spája vo svojej hudbe prvky popu, rocku, funky, housu a latina. Bubeník a skladateľ Vlado „Brcho“ Kaňák sa necháva ovplyvniť kultúrou a hudbou krajín celého sveta. Mixuje zdanlivo nespojiteľné žánre a postupy a vytvára melódie plné prekvapení a slnečnú atmosféru.

Kapela vznikla v roku 2011 ako projekt zložený z muzikantov, ktorí už roky pôsobia na slovenskej a českej hudobnej scéne a z mladých spevákov a textárov, pre ktorých je DIVISI príležitosťou tvoriť.

V súčastnosti tvoria základ kapely Vlado „Brcho“ Kaňák (bicie) a Igor Axamít (gitara). V minulom roku sa spevu ujali dvaja slovenskí herci – Janka Labajová a Simon Kopunec, ktorý sa autorsky podieľal na textoch niektorých skladieb v španielčine. Tento rok je speváčkou Elena Gočová, ktorá podľa slov členov kapely prekvapuje pomerom sily hlasu k výške postavy. „Tak ako sa líšia speváci, tak sa líšia aj piesne. Každá inklinuje k inému žánru, každá má svoj vlastný príbeh,“ hovoria o svojich piesňach Divisi.
V roku 2013 kapela vydala singel s názvom „OOoooo“, ktorý sa hral v niekoľkých regionálnych rádiách. Kapela pripravuje singel „Trumpet“, kde na nahrávaní hosťoval basgitarista Palo Smolka. 

Lavalier

Bratislavská kapela LAVALIER funguje zhruba šesť rokov. Za tú dobu odohrala vyše 50 koncertov po celom Slovensku i v zahraničí . Úspešne účinkovala v medzinárodných súťažiach Emergenza a Radegast Líheň. Svoj prvý album vo vlastnom náklade vydala v roku 2012 pod názvom Introspektíva ako zhrnutie prvých rokov tvorby. Dnes o niečo viac experimentuje so zvukom a konceptom skladieb. Posledný rok ustúpila z pódií, pretože pracuje na nových skladbách a pohráva sa s myšlienkou na druhý album.

Kapela od účinkovania v Demovnici vypustila so sveta niekoľko singlov a videoklipov. Lavalier v súčasnosti pripravujú EP v spolupráci s hudobným producentom Erikom „Lososom“ Horákom. V posledných dňoch dostáva podľa slov členov kapely konkrétne kontúry aj spolupráca s mladou hamburgskou hudobnou scénou, ktorá dospela do spoločného účinkovania mimo Slovenska v budúcom roku. Bližšie detaily si zatiaľ kapela necháva pre seba.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame