Letná Demovnica_FM Live: Klady Kľudu a Queer Jane

Letná Demovnica_FM Live: Klady Kľudu a Queer Jane

RTVS v spolupráci s BKIS pripravilo KULTÚRNE LETO POD PYRAMÍDOU, počas ktorého predstaví mladé talenty slovenskej hudobnej scény. Počas júla, augusta a septembra, každú nedeľu od 18:00 do 20:00, vám v programe Letná Demovnica_FM Live zahrajú dve kapely.

Túto nedeľu sa predstavia Klady Kľudu a Queer Jane.

VSTUP JE VOĽNÝ.

Klady Kľudu

Bratislavská kapela Klady Kľudu vznikla na jeseň v roku 2012. Do Demovnice_FM sa prihlásila v 17. kole, kde súťažila so skladbou „Nikde“. Kapela tvorí v slovenčine a hrá rock s vplyvmi chillout hudby, ale nájdete v nej aj nádych fusion. Aktuálne sa kapela sústreďuje na nahrávanie svojho debutového albumu Medzipolohy, ktorý by chcela vydať na jeseň tohto roku. Album venuje pred rokom zosnulému trumpetistovi Martinovi Durdinovi, ktorý sa tiež podieľal na nahrávaní albumu. K skladbe Vedy sveta, ktorá je zrejme posledná, ktorú stihol nahrať, pripravuje skupina koncom leta videoklip. Kapela momentálne pôsobí v zložení Mário “Marec” Oravský ( spev, gitara), Marek Taraj (basová gitara), Ivan Szilvasy (bicie), Andrej “Zelo” Zelenay (gitara) a Dáša Králiková (spev). 


Queer Jane

Indie pop, rock and roll 60. rokov a pesničkárstvo s anglickým textami. Trio Queer Jane vydalo v júni tohto roku svoj debutový album Flowerville, ktorý prišlo predstaviť aj do Rána na eFeMku. Skladba z albumu Lazy je momentálne v hitparáde Osmička a pesnička All Is Lost & Everything Is Broken je nasadená v denných rotáciách Rádia_FM.

Queer Jane bol pôvodne sólový projekt Vlada Nosáľa. Ten vydal svoj prvý album Queer Jane Approximately ešte v lete roku 2011. Neskôr sa k nemu pridali bubeník Adam Jánoš a basgitarista Lukáš Valter. V tejto zostave vystúpili aj na Go2stage koncerte vo februári 2014. V Demovnici v tom čase bodovali so skladbou Half Past September, ich pieseň When You Walk Into My Room z EP Loveshy sa uchytila v rebríčku Osmička a neskôr vyhrala aj prvé miesto. V hudbe Queer Jane vás poteší poznateľný odkaz na Beatles.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame