Letná Demovnica_FM Live: Silverspoon a Adalbert

Letná Demovnica_FM Live: Silverspoon a Adalbert

RTVS v spolupráci s BKIS pripravilo KULTÚRNE LETO POD PYRAMÍDOU, počas ktorého predstaví mladé talenty slovenskej hudobnej scény. Počas júla, augusta a septembra, každú nedeľu od 18:00 do 20:00, vám v programe Letná Demovnica_FM Live zahrajú dve kapely.

Túto nedeľu sa predstavia Silverspoon a Adalbert .

VSTUP JE VOĽNÝ.

Silverspoon

Indie - popovú bratislavskú kapelu Silverspoon založil v roku 2010 bývalý líder skupiny Maples Slavomír Mihálik. Kapela sa po výmene niektorých členov usadila v päťčlennej zostave. Do Demovnice sa Silverspoon prihlásili so skladbou Smiech a Úsmev z rovnomenného EP a zahrali si na dvoch koncertoch Go2Stage.

Pred Vianocami sa dokonca kapela ocitla s novou skladbou 1,2,3 na výberovke Demovnica_FM Naostro, ktorú skupina nahrala v Slovenskom Rozhlase za pomoci hudobných producentov Marcela Buntaja a Maroša Hečka. V roku 2014 skupina natočila videoklip k piesni Nádych, ktorá sa taktiež objavila v relácii Demovnica_FM a udržala sa tam niekoľko kôl. Medzičasom odohrala kapela viacero koncertov po Slovensku a momentálne nahráva nové skladby, ktoré by mali vyjsť na jeseň tohto roku aj s novým videoklipom.


Adalbert

Adalbert vznikol ako sólový projekt Vojtěcha Štědroňa. Ten vytvoril svoje prvé nahrávky už vo svojich 10 rokoch na keyboarde. Medzičasom vyskúšal mnoho nástrojov. Zostal však pri gitare, aby už v roku 2009 začal s projektom Adalbert. Medzičasom sa k Vojtechovi pridalo viacero hudobníkov a dnes už tvoria kapelu.Tá vystúpila na Go2stage koncerte a skladba Once Upon A Time sa dostala na kompiláciu Demovnica Naostro (Final master 2013).

Od posledného Go2stage koncertu sa line-up livebandu niekoľko krát zmenil. Dovtedy hrával každý člen kapely iný hudobný žáner, kapela sa však po viacerých koncertoch zocelila. Medzi najväčšie podujatia, na ktorých Adalbert s kapelou vstúpil, patrí zatiaľ budapeštiansky festival Sziget.

Na začiatku roka 2014 zverejnil Adalbert svoje prvé EP. V súčasnosti dokončuje svoj debutový album s hudobným producentom Marcelom Buntajom. Adalbert tiež chystá nový videoklip k skladbe Diamonds, ktorá sa bude nachádzať aj na novom albume.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame