Kultúrne leto POD PYRAMÍDOU // Letná Demovnica_FM Live

Kultúrne leto POD PYRAMÍDOU // Letná Demovnica_FM Live

RTVS v spolupráci s BKIS pripravilo KULTÚRNE LETO POD PYRAMÍDOU, počas ktorého predstaví mladé talenty slovenskej hudobnej scény. Počas júla, augusta a septembra, každú nedeľu od 16:00 do 18:00, vám v programe Letná Demovnica_FM Live zahrajú dve kapely.

Túto nedeľu sa predstavia King Shaolin a Genuine Jacks.

VSTUP JE VOĽNÝ.

Genuine Jacks

Od zaradenia do Demovnice_FM a hrania na Go2stage koncerte ubehli už dva roky. Minulý rok v marci vydali Genuine Jacks debutový album Blueberry Wine Tales. Pokrstili ho spolu s chalanmi zo Swan Bride. Na jeseň potom zahrali dva koncerty s americkou kapelou Pontiak.

Tento rok patril chystanému LP - Candyland. Genuine Jacks nahrali nový album v Trenčíne v štúdiu Men At Sound s Matúšom Homolom. Momentálne dokončujú mix albumu a následne si chcú nájsť vydavateľstvo, aby konečne dali album na platne. V Trenčíne vznikol pri príležitosti ich nového albumu malý dokument o jeho nahrávaní, ktorý sa bude premietať na krste. Za posledné dva roky odohrali Genuine Jacks množstvo koncertov, v poslednej dobe napríklad na ostravskom Chee Chaak Feste alebo v Trenčín na KUltúrnom Podujatí.


King Shaolin

King Shaolin boli prihlásení do Demovnice_FM ešte v jej počiatkoch v roku 2013, a to so skladbou Japan z debutového albumu Road to Machiavelli Valley. Neskôr sa s touto skladbou úspešne uchytili aj v hitparáde Osmička a dostali sa do rotácií Rádia_FM. Kapelu tvoria spevák, gitarista a skladateľ v jednej osobe Dominik Štofko, Norbert Neuschl (basgitara, sprievodné vokály), Michal Uličný (bicie nástroje) a Michal Neffe (gitara, sprievodné vokály). V roku 2014 bola kapela nominovaná v rámci Radio_Head Awards v kategóriach Interpret roka a Koncertná kapela roka. S ich singlom Friend sa dostali do rotácií komerčných rádií a začiatkom roka 2014 začala kapela hrávať s Celeste Buckingham. Kapela sa za svoju krátku existenciu môže pýšiť viac ako 170 koncertami. Momentálne pripravuje na leto pár koncertov po slovenských mestách. Kapela tiež na leto avizuje natáčanie nového videoklipu k novému singlu.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame